Tătăruşanu, lăudat de italieni după încă un meci în poarta Milanului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Ciprian Tătăruşanu
Facebook Ciprian Tătăruşanu
Ciprian Tătăruşanu a fost din nou titular în poarta lui AC Milan şi a fost lăudat de presa italiană. 

“Tătărușanu a fost providențial pe final de meci. Prima partidă fără gol primit pentru român, care nu a avut o seară foarte grea, dar a intervenit decisiv pentru a-i refuza golul egalizator lui Sanabria, de la mică distanță”, a scris tuttomercatoweb.com, care i-a acordat nota 6,5 după victoria lui AC Milan cu Torino, scor 1-0, în etapa a 10-a din Serie A. 

AC Milan a câștigat 9 dintre primele 10 meciuri din Serie A doar pentru a doua oară în istoria clubului, după performanța din sezonul 1954-1955, şi este lider neînvins în Seria A, la distanţă de trei puncte de Napoli. 

Tătăruşanu, titular după accidentarea lui Maignan

Mike Maignan, portarul titular al lui AC Milan, s-a accidentat şi nu va mai juca în acest an, astfel că Ciprian Tătăruşanu este titularul de drept al italienilor acum. Asta deşi Milan a transferat un alt portar, pe Antonio Mirante.

"Este în creştere. Este clar că e dificil pentru un portar care a fost inactiv mult timp. Antonio Mirante este putin în urmă cu pregătirea fizică, dar Tătăruşanu are toată încrederea noastră şi nu există nicio îndoială în legătură cu prezența lui în poartă", a spus Stefano Pioli, antrenorul echipei, într-o conferinţă de presă. 

În noiembrie 2020, s-a retras de la naţională 

“Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a transmis Ciprian Tătăruşanu acum un an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel