Tatăl presupusului autor al atacurilor din Norvegia consideră că acesta mai bine s-ar fi sinucis
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
atentate norvegia
atentate norvegia

Tatăl presupusului autor al atacurilor din Norvegia a apreciat că acesta mai bine s-ar fi sinucis decât să omoare oameni, conform unui interviu acordat postului TV2, informează AFP.

"Cred că mai bine s-ar fi sinucis decât să omoare atâţia oameni", a declarat Jens Breivik, tatăl lui Anders Behring Breivik, presupusul autor al atacurilor soldate cu 76 de morţi, scrie Mediafax.

Jens Breivik se află în prezent în satul francez Cournanel, locuinţa sa fiind păzită de jandarmi, de teama represaliilor.

Procurorul din Carcassonne, Antoine Leroy, a subliniat că jandarmii se află încă de duminică, cu titlu preventiv, în apropierea casei ocupată de Jens Breivik.

"Nu există niciun indiciu care să sugereze că există cea mai mică ameninţare la adresa sa. Este doar o măsură de prevenţie. Au existat zvonuri despre o percheziţie, dar sunt absolut inexacte, nu a existat niciun eveniment judiciar la Cournarel", a declarat procurorul Republicii.

Într-un interviu difuzat duminică de publicaţia norvegiană Verdens Gang, Jens Breivik a declarat că era în stare de şoc. Pensionarul nu şi-a văzut fiul de mai mulţi ani şi a descoperit citind ziarele pe Internet că acesta a recunoscut că este autorul atacurilor de la Oslo şi de pe insula Utoeya, soldate cu 76 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel