„Tarzan“ din Vietnam, care a trăit 40 de ani în junglă, a murit la 8 ani după ce a revenit în civilizație / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube
Vietnamezul supranumit „Tarzan”, după ce a trăit timp de 40 de ani în junglă, a murit la vârsta de 52 de ani, de cancer la ficat.

Ho Van Lang a murit luni, la aproximativ opt ani după ce el și tatăl său, Ho Van Thanh, s-au întors în civilizație. Cei doi au fugit în jungla din districtul Tra Bong în 1972, din cauza bombardamentelor lansate de trupele americane în timpul războiului din Vietnam, care le-au ucis aproape toată familia, potrivit The Times.

Timp de decenii, cei doi nici măcar nu au știut că războiul se încheiase. Bărbații poate că nu s-ar fi gândit niciodată să revină în civilizație, dar în 2013 tatăl s-a îmbolnăvit, fiind obligați să caute ajutor medical în cea mai apropiată localitate.

Cei doi nu s-au mai întors în junglă, pentru că au fost imediat cuceriți de toate avantajele vieții moderne, în comunitate. Bătrânul a murit în 2017, din cauze incerte. Ho Van Lang s-a îmbolnăvit ulterior, iar săptămâna aceasta a murit.

Prietenul lui, Alvaro Cerezo, a declarat pentru o agenție de știri că toate capcanele unei „vieți moderne”, între care alimentele procesate și chimicalele, i-ar fi dăunat.

Cum s-a readaptat la civilizație

Ho Van Lang și tatăl lui au fugit în junglă, unde au învățat să vâneze și să cultive diverse legume pentru a se hrăni, și-au construit din crengi și frunze uscate un adăpost și au umblat mai mult dezbrăcați. Timp de 41 de ani au stat exclusiv în junglă și singura legătură cu civilizația a fost fratele lui Lang rămas în Tra Kem, care îi mai vizita din când în când, potrivit Digi24.

În 2013, când tatăl s-a îmbolnăvit, cei doi au fost descoperiți din întâmplate de niște turiști care și-au dat seama că erau într-o situație dificilă. Aceștia au alertat autoritățile și astfel au fost readuși în civilizație.

La acea dată, bătrânul putea să comunice, însă Lang știa doar câteva cuvinte dintr-un dialect regional. Cerezo, explorator și antreprenor, s-a împrietenit cu Lang, a locuit o perioadă în aceeași casă cu el și l-a ajutat să se reacomodeze în societate.

Cerezo a spus: „Nu mi-a plăcut să-l văd trăind în civilizație. Am fost mereu îngrijorat că el și corpul lui nu vor putea face față unei schimbări atât de drastice. Și-a petrecut toată viața în junglă și apoi a venit să trăiască în lumea civilizată, unde a început să mănânce alimente procesate și chiar să bea alcool”. Cerezo a publicat o carte despre prietenul său în 2017, potrivit Jurnal.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel