Tartă sățioasă pentru zilele de iarnă: ai nevoie de o jumătate de varză și o conservă de fasole
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tartă sățioasă pentru zilele de iarnă, ai nevoie de o jumătate de varză și o conservă de fasole. Sursa foto: freepik.com
Tartă sățioasă pentru zilele de iarnă, ai nevoie de o jumătate de varză și o conservă de fasole. Sursa foto: freepik.com
În mai puțin de o oră poți pregăti o plăcintă savuroasă delicioasă, complet vegană, cu care îți vei uimi oaspeții.  

Tartele sărate pot fi servite atât la prânz, cât și la cină. Se prepară în scurt timp, le plac tuturor, pot fi adaptate, fără efort, pentru o dietă vegetariană sau vegană, și se schimbă pe măsură ce folosești produse de sezon.

Profitând de legumele tipice acestei perioade de iarna, poți crea, rapid, această tartă sărară  vegană. Se face ușor și este și ieftină.


"Limba soacrei" din vinete: cea mai delicioasă gustare de legume. Două rețete pentru masa de sărbătoare

Tartă este ideală pentru a o lua cu tine la birou ca să o servești ca o gustare. Să vedem împreună care sunt ingredientele și cum să se prepară.

Ingrediente:

jumătate de varză (poți folosi una întreagă dacă este mică),

4 sau 5 morcovi,

1 conserva de fasole albă (și năutul este bun),

aluat de foietaj,

1 ceapă,

1 țelină mică,

sare, ulei și alte arome după gust (salvie și rozmarin).

 

Metodă de preparare

Varza se curăță și se taie în fășii subțiri, care se pun într-o oală cu puțină apă. Varza se fierbe câteva minute. Între timp, morcovii și țelina se curăță și se taie în cubulețe mici sau se dau prin răzătoare. Ceapa se curăță și se feliază. Varza fiartă se scurge de excesul de apă. 

O tigaie mare cu puțin ulei se pune pe foc. Când uleiul s-a încins, se pun feliile de ceapă și se călesc un pic, apoi se adaugă morcovii și țelina.  

Prăjitură moale cu portocale: desertul parfumat de sărbători care va cuceri pe toată lumea

Ulterior, în tigaia cu legume, se adaugă conserva de fasole și varza. Amestecă bine, condimentează cu sare și piper. Legumele se lasă pe foc încă 10 minute. Poți adăuga puțină apă călduță dacă este necesar.

Între timp, pregătește o tavă de copt. Unge tava cu ulei și întinde în ea aluatul de foietaj. Nu uita să înțepi aluatul cu o furculiță pentru a preveni umflarea tartei în timpul gătirii.

Toarnă amestecul de legume peste aluat, nivelându-l cu o furculiță și pliază excesul de aluat spre interior. Tarta se coace la 180°C timp de jumătate de oră, verificând din când în când gătirea.

Tarta savuroasă este gata. În mai puțin de o oră ai pregătit o mâncare sățioasă, cu toate aromele iernii, complet vegană. În plus, este ideală pentru a-i face și pe cei mici să mănânce legume și leguminoase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel