Tartă cu vișine. Rețeta cu care vei pregăti un desert dulce-acrișor irezistibil
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Dacă vrem să pregătim un desert de casă delicios, ideală este pufoasa tartă cu vișine. Aceasta se face ușor și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a obține o tartă gustoasă și aromată. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert dulce-acrișor irezistibil.

Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui desert aromat și gustos, putem pregăti o tartă cu vișine. Acest desert este pe placul multora dintre noi, amintindu-ne de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii. 

Savuroasa tartă dulce-acrișoară se face foarte ușor acasă și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a obține un deliciu culinar cu care îi vei cuceri pe musafiri.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem pregăti și un chec în 3 culori, pufos și aromat. Deliciosul chec este nelipsit de la mesele festive alături de alte bucate făcute după rețeta bunicii. Pe lângă tarta cu vișine, mai putem face și câteva clătite cu brânză la cuptor, care ne vor încânta papilele gustative.

Tarta cu vișine este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un desert irezistibil.

Rețeta celui mai bun desert dulce-acrișor

 

Pentru delicioasa tartă cu vișine vom avea nevoie de 320 g de făină albă, 1 linguriță de praf de copt, 3 linguri de zahăr pudră, sare, 100 g de unt, 1 ou și 3 linguri de smântână, ingrediente folosite la pregătirea aluatului.

Pentru umplutura de tartă vom folosi 800 g de vișine, 120 g de zahăr, 50 g de unt, 3 linguri de amidon alimentar și 1 pliculeț de zahăr vanilat, iar pentru finisat tarta vom folosi un ou.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru delicioasa tartă cu vișine . Într-un bol se amestecă făina împreună cu praful de copt, sarea, oul, smântâna și untul topit, apoi se adaugă puțină apă. Se amestecă foarte bine ingredientele apoi se începe frământarea aluatului până când devine moale și ușor elastic.

Când aluatul este gata, se întinde o foaie de aluat foarte bine și se așază după acea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se păstrează o bucată mică de aluat pentru a-l pune deasupra, peste umplutura de tartă. Se pune tava la rece până când vom prepara gustoasa umplutură de tartă.

Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat, apoi se adaugă untul și vișinele. Se amestecă ușor și se lasă la fiert la foc mediu până când tot caramelul se topește. Dacă amestecul este prea acru, se mai pun câteva linguri de zahăr, după gust.

Când compoziția de umplutură este omogenă se adaugă amidonul diluat în 50 ml de apă și se amestecă foarte bine. Umplutura va căpăta o textură densă și se va îngroșa ca o budincă. Când este gata, se lasă umplutura la răcit.

Se scoate tava cu aluat de la frigider și se dă la cuptor timp de 5-10 minute. După aceea se scoate tava din cuptor, se toarnă umplutura de vișine, se nivelează, iar la final din bucata de aluat păstrată se fac câteva fâșii pe care le vom pune peste umplutură, ca un grilaj, îmbrăcând astfel umplutura.

Se unge tarta cu vișine cu un ou bătut, apoi se pune tava la cuptor și se lasă până când delicioasa tartă se rumenește ușor. Când este gata, se scoate gustoasa tartă din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră. La final, vom obține un desert gustos și aromat, care îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Tarta cu vișine este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert de casă delicios, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel