Data publicării:

Tartă cu prune, deliciu de toamnă

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Cine nu iubeşte tarta cu prune? Şi dacă tot s-au umplut pieţele cu prune coapte, vă propunem o reţetă simplă de tartă!

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru binecunoscuta tartă cu prune, nelipsită în fiecare toamnă:

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g făină

100 g unt rece, tăiat cubulețe

1 lingură zahăr

1 ou

un praf de sare

Pentru umplutură:

500 g prune, tăiate în jumătate și fără sâmburi

2 linguri zahăr

1 linguriță scorțișoară (opțional, pentru aromă)

sucul de la jumătate de lămâie

Cum o prepari

Începeți cu pregătirea aluatului:

Într-un castron mare, amestecați făina cu zahărul și un praf de sare.Adăugați cuburile de unt rece și folosiți vârful degetelor sau un cutter de aluat pentru a încorpora untul în făină până când obțineți o textură nisipoasă.Adăugați oul și amestecați până când aluatul se formează. Dacă este necesar, adăugați 1-2 linguri de apă rece pentru a ajunge la consistența potrivită.Împachetați aluatul în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

În timp ce aluatul se odihnește, pregătiți prunele:

Tăiați prunele în jumătate și îndepărtați sâmburii.Amestecați prunele cu zahărul și sucul de lămâie într-un castron. Dacă doriți, puteți adăuga scorțișoară pentru aromă.

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Scoateți aluatul din frigider și întindeți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină, până când obțineți o foaie cu grosimea de aproximativ 3-4 mm.

Așezați foaia de aluat într-o formă de tartă unsă și presați-o ușor pe margini pentru a forma crusta. Puteți tăia excesul de aluat de pe margini cu un cuțit ascuțit.

Umpleți crusta cu amestecul de prune pregătit.

Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când crusta este aurie și umplutura de prune este fragedă și bine coaptă.

Lăsați tarta să se răcească înainte de a o tăia și a o servi. Poate fi servită cu o lingură de smântână sau înghețată pentru un plus de savoare.

Acum puteți bucurați-vă de o tartă delicioasă cu prune făcută în casă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel