Tartă cu crenvurști și cașcaval. Micul dejun rapid și delicios: rețeta
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Tarta cu crenvurști și cașcaval este un mic dejun pe cat de simplu, pe atât de delicios. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

– 250 ml de chefir

– 150 g de făină

– 2 ouă

– 200 g de cașcaval

– 200 g de crenvurști (sau salam)

– 1 linguriță de praf de copt

– sare după gust

Cum se prepară

Treceți cașcavalul prin răzătoare mare. Tăiați crenvurștii rondele subțiri. Amestecați într-un bol chefirul, ouăle și ⅓ linguriță de sare, până rezultă o masă omogenă, scrie bucatarul.eu. Adăugați praful de copt și făina și amestecați foarte bine compoziția ca să nu se facă cocoloașe. Adăugați cașcavalul și crenvurștii și amestecați bine compoziția. Turnați compoziția într-o formă unsă cu ulei și dați-o la cuptorul încins la 180 de grade, pentru aproximativ 35-40 de minute.

Vezi și: Cum faci cea mai aromată cafea. Rețeta veche din 1925

Ou prăjit în pâine. Rețeta de mic dejun gata în 15 minute

BONUS: Rețeta de frigănele

Ingrediente

pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei

Cum se prepară frigănelele

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.

Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.

În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale.

Această rețeta îți va aduce aminte de anii frumoși ai copilăriei, iar cei dragi vor savura frigănelele cu placere. Poftă bună!

Vezi și: Șuberec leneș. Rețeta perfectă pentru un mic dejun foarte gustos

Papară Țărănească. Micul dejun rapid și delicios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel