Ingredientele pentru blat:
350 de grame de făină,
praf de copt,
un ou,
100 grame de unt,
100 de grame de zahăr pudră vanilat.
Ingredientele pentru umplutură:
3 ouă,
200 gr ciocolată neagră,
2 linguri de pudra de cacao neîndulcită,
1 portocală,
100 de grame de zahăr,
500 de grame de lapte,
100 grame smântână proaspătă,
60 de grame de făină,
70 grame fistic,
zahar pudră.
Vinete senzaționale la cuptor: sunt gata în 5 minute și se termină de pe mase cât ai zice pește
Modul de preparare
Pregătiți aluatul: mixați toate ingredientele pentru a obține o pastă netedă și omogenă.
Prăjiți fisticul în cuptor la 180°C, apoi tăiați-i mărunt cu un cuțit.
Pentru cremă: într-o cratiță se pune laptele la încălzit și se parfumează cu sucul unei portocale. Într-un bol bateți ouăle, adăugați zahărul, făina și cacao.
Compoziția de ouă, zahăr, făină și cacao se adaugă în laptele de pe foc și se lasă să se îngroașe, amestecând cu telul ca să nu se formeze cocoloașe.
Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret
Se adaugă, apoi, ciocolata tocată, care trebuie să se topească, amestecând continuu pentru a obține o cremă de ciocolată. Odată ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă să se răcească, într-un vas cu apă rece.
Întindeți aluatul într-o foaie pe care trebuie să o puneți într-o tavă de copt cu diametrul de 22 de centimetri, unsă în prealabil cu unt și făină.
Un desert excelent pentru micul dejun, cu fulgi de ovăz, banane și cacao
Se înțepă tot fundul aluatului cu o furculiță și se umple cu crema de ciocolată. Se decorează suprafața cu fistic tocat, amestecat cu zaharul pudră.
Tarta se coace la 180°C aproximativ 40 de minute, apoi se lasă să se răcească. Înainte de a fi servită pe masă, se pune la frigider. Poftă bună!
BONUS. Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi
Incredibil de moale și delicioasă, această tartă cu banane și nuci te va cuceri de la prima bucățică. Imaginați-vă un desert delicat, cu o notă persistentă de caramel, cu o textură moale și crocantă, în același timp. Rețeta de origine arabă te va surprinde încă de la prima mușcătură.
Irezistibilă și hrănitoare, această tartă cu banane și nuci este perfectă la micul dejun pentru a începe ziua cu o doză de energie. De asemenea, poate fi servită ca și gustare sau la finalul unei cine cu familia. Toată lumea va fi fermecată de gustul său delicat.
Pentru această rețetă aveți nevoie de ingrediente:
3 banane,
20 grame de unt,
60 grame de zahăr,
50 grame de miez de nucă,
2 ouă,
60 ml de ulei de semințe de floarea soarelui,
200 grame de făină,
120 ml de lapte,
praf de copt,
zahăr vanilat,
zahăr pudră pentru decor.
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
Modul de preparare
Curățați bananele și tăiați-le felii. Tocați nucile. Într-o tigaie antiaderentă, caramelizați 60 grame de zahăr, la foc mic până obține o culoare aurie plăcută. Se adaugă 60 de grame de unt, care se lasă să se topească complet, amestecându-l cu o spatulă.
Când începe să facă spumă, adăugați feliile de banane și amestecați. La final, adăugați nucile și uniformizați amestecul. Opriți aragazul și lăsați-l să se răcească.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se unge cu puțin ulei și cu zahăr o tava de copt cu dimensiunea 28X11 cm. Într-un castron spargeți cele două ouă, adăugai zahărul vanilat și mixați-le cu un tel. Acum turnați încet uleiul de semințe de floarea soarelui și laptele. Mixați din nou.
Treptat se adaugă făina și praful de copt, care au fost cernute. Frământați aluatul pentru a-l uniformiza. La final se adaugă bananele caramelizate. Transferați compoziția în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 30 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea. După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Mișcarea care va reduce drastic numărul de cancere în România. Ce e Programul Horizon. Aflăm totul de la europarlamentarii Dreapta Unită
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală
- Programul garanție-returnare: Modificare pentru când aparatele de reciclare nu funcționează. Ministrul Fechet: Magazinul, obligat să le preia manual
- Alin Oprea, moment de sinceritate: "Cel mai mare regret al meu e faptul că nu este Medana mama copiilor mei"
- Atenție la conflicte. Weekendul „scandalos” în care trebuie să ne ferim de confruntări
- 97% din deșeurile din România sunt de proveniență industrială. Adevărul care doare: De aici luăm infringement-uri
- Detalii din culisele filmului Kingdom of Judas, prima producţie românească vorbită în limba engleză