Tartă cu ciocolata, fistic și portocale: moale în interior și crocantă la exterior
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tartă cu ciocolata, fistic și portocale, moale în interior și crocantă la exterior. Sursa - Pexels
Tartă cu ciocolata, fistic și portocale, moale în interior și crocantă la exterior. Sursa - Pexels
Azi vă propunem rețeta unei tarte  delicioase de ciocolată, cu o umplutură cremoasă cu aromă de portocale și un strat crocant de fistic și zahăr.  O adevărată delicatesă, pe care o puteți pregăti cu încredere.

Ingredientele pentru blat:

350 de grame de făină,

praf de copt,

un ou,

100 grame de unt,

100 de grame de zahăr pudră vanilat.

Prăjitură cu lămâie, gata în câteva minute. O capodoperă culinară, pentru care nu ai nevoie de cuptor

 

Ingredientele pentru umplutură: 

3 ouă,

200 gr ciocolată neagră,

2 linguri de pudra de cacao neîndulcită,

1 portocală,

100 de grame de zahăr,

500 de grame de lapte,

100 grame smântână proaspătă,

60 de grame de făină,

70 grame fistic,

zahar pudră.

Vinete senzaționale la cuptor: sunt gata în 5 minute și se termină de pe mase cât ai zice pește

 

Modul de preparare 

 

Pregătiți aluatul: mixați toate ingredientele pentru a obține o pastă netedă și omogenă. 

Prăjiți fisticul în cuptor la 180°C, apoi tăiați-i mărunt cu un cuțit.

Pentru cremă: într-o cratiță se pune laptele la încălzit și se parfumează cu sucul unei  portocale. Într-un bol bateți ouăle, adăugați zahărul, făina și cacao.

Compoziția de ouă, zahăr, făină și cacao se adaugă în laptele de pe foc și se lasă să se îngroașe,  amestecând cu telul ca să nu se formeze cocoloașe.

Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret  

 

Se adaugă, apoi, ciocolata tocată, care trebuie să se topească, amestecând continuu pentru a obține o cremă de ciocolată. Odată ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă să se răcească, într-un vas cu apă rece.

Întindeți aluatul într-o foaie pe care trebuie să o puneți într-o tavă de copt cu diametrul de 22 de  centimetri, unsă în prealabil cu unt și făină.

Un desert excelent pentru micul dejun, cu fulgi de ovăz, banane și cacao

 

Se înțepă tot fundul aluatului cu o furculiță și se umple cu crema de ciocolată. Se decorează suprafața cu fistic tocat, amestecat cu zaharul pudră.

Tarta se coace la 180°C aproximativ 40 de minute, apoi se lasă să se răcească. Înainte de a fi servită pe masă, se pune la frigider. Poftă bună! 

 

BONUS. Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi

 

Incredibil de moale și delicioasă, această tartă cu banane și nuci te va cuceri de la prima bucățică.  Imaginați-vă un desert delicat, cu o notă persistentă de caramel, cu o textură moale și crocantă, în același timp. Rețeta de origine arabă te va surprinde încă de la prima mușcătură.

Irezistibilă și hrănitoare, această tartă cu banane și nuci este perfectă la micul dejun pentru a începe ziua cu o doză de energie. De asemenea, poate fi servită ca și gustare sau la finalul unei cine cu familia. Toată lumea va fi fermecată de gustul său delicat.  

Pentru această rețetă aveți nevoie de ingrediente:

3 banane,

20 grame de unt,

60 grame de zahăr,

50 grame de miez de nucă,

2 ouă,

60 ml de ulei de semințe de floarea soarelui,

200 grame de făină,

120 ml de lapte,

praf de copt,

zahăr vanilat,

zahăr pudră pentru decor.

Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină

 

Modul de preparare

 

Curățați bananele și tăiați-le felii. Tocați nucile. Într-o tigaie antiaderentă, caramelizați 60 grame de zahăr, la foc mic până obține o culoare aurie plăcută. Se adaugă 60 de grame de unt, care se lasă să se topească complet, amestecându-l cu o spatulă.

Când începe să facă spumă, adăugați feliile de banane și amestecați. La final, adăugați nucile și uniformizați amestecul. Opriți aragazul și lăsați-l să se răcească.

 

Desert cu banane și ciocolată: fără făina și fără zahăr. Un desert ușor, pentru care nu ai nevoie de cuptor

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se unge cu puțin ulei și cu zahăr o tava de copt cu dimensiunea 28X11 cm. Într-un castron spargeți cele două ouă, adăugai zahărul vanilat și mixați-le cu un tel.  Acum turnați încet uleiul de semințe de floarea soarelui și laptele. Mixați din nou.

Treptat se adaugă făina și praful de copt, care au fost cernute. Frământați aluatul pentru a-l uniformiza. La final se adaugă bananele caramelizate.  Transferați compoziția în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 30 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea. După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se decorează cu  zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel