Data actualizării:
Data publicării:

TAROM suspendă zborurile către Tel Aviv, Amman şi Beirut - Vezi perioada și motivele

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află în articol de ce TAROM a decis suspendarea temporară a zborurilor către şi dinspre Tel Aviv, Amman şi Beirut.

În urma evoluţiilor actuale din Orientul Mijlociu, dar şi a deteriorării contextului de securitate din regiune, zborurile către şi dinspre Tel Aviv, Amman şi Beirut, pentru perioada 6-12 august 2024, au fost suspendate, transmite compania printr-un comunicat remis citat de Agerpres.

Alertă de călătorie emisă de MAE


Inițial, TAROM a suspendat doar zborurile pe ruta Bucureşti - Beirut, până la data de 6 august, după alerta de călătorie emisă de către Ministerul Afacerilor Externe, care informează cu privire la riscurile de securitate pentru deplasările în Republica Libaneză şi recomandă evitarea oricărei călătorii. Vezi detalii despre alerta de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe aici!

Recomandările TAROM pentru pasageri


"Compania urmăreşte evoluţia situaţiei şi informările autorităţilor şi va reveni cu informaţii actualizate referitoare la zboruri. TAROM recomandă tuturor pasagerilor să urmărească comunicările oficiale pentru cele mai recente actualizări şi să contacteze compania pentru reprogramarea călătoriei la o dată ulterioară, fără niciun cost suplimentar. De asemenea, pasagerii au opţiunea de a solicita rambursarea contravalorii biletului de avion", se subliniază în comunicat.

Citește și articolul - Chirieac: "Cel mai probabil Israelul va intra terestru în Liban. Fosta Elveție a Orientului Mijlociu ar putea aluneca în epoca de piatră"

Lucrurile se precipită în Orientul Mijlociu. Analistul de politică externă, Bogdan Chirieac, este de părere că există o foarte mare posibilitate ca Israelul să atace terestru Libanul. 

"Probabil că Iranul plănuiește un atac cu rachete, că nu are altceva. De cealaltă parte, există posibilitatea ca Israelul să aibă în vedere atacarea Hezbollah în Liban, fiindcă nu se poate să trăiești așa, în fiecare zi, în fiecare oră, sub amenințarea rachetelor trase de Hezbollah, o organizație antrenată, finanțată și condusă de la Teheran. Din această cauză, toată lumea civilizată, inclusiv România, a transmis cetățenilor lor aflați în Liban, să părăsească această țară. De câteva zile se întâmplă acest lucru, de la eliminarea liderului politic al Hamas. Ne așteptăm din acest punct de vedere și la posibilitatea unei acțiuni aeriene, deși după cum stau lucrurile, cel mai probabil va fi și o intrare terestră pe teritoriul Libanului pentru a intra în luptă directă cu Hezbollah.

Ori s-ar putea aștepta atacul Iranului după care Israelul să încerce să intre în această zonă. Oricum, nu este un lucru care să bucure pe cineva. Suntem foarte departe de orice pace în Orientul Mijlociu, așa cum speram mulți, că s-ar putea găsi o soluție. Până la urmă să nu uităm că acest risc de război total în regiunea Orientului Mijlociu se datorează eliminării unui om care a planificat și a ordonat atacul neomenesc din 7 octombrie împotriva Israelului, uciderea de femei și copii," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. Citește continuarea articolului aici!

Citește și articolul - Moartea liderului Hamas Ismail Haniyeh adună statele islamice într-o reuniune extraordinară cerută de Iran

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel