Călătoria cu metroul va fi mai scumpă din 4 august
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cartela-metrorex
cartela-metrorex

Începând cu 4 august, prețul călătoriei cu metroul se vor majora, potrivit comunicatului Metrorex. Neschimbate vor rămâne tarifele la cartela cu 2  călătorii şi la abonamentul de o zi.

Decizia Metrorex a fost luată "având în vedere că ajustarea tarifelor de călătorie cu metroul a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al S.C. Metrorex S.A. pe anul 2012 şi în contextul măsurilor şi ţintelor stabilite în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană".

 Astfel, cartela cu 10 călătorii va costa 15 lei, de la 10 lei în prezent, abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va fi 20 de lei, abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii-60 de lei, iar abonamentul lunar cu 62 călătorii-50 de lei.

 Cartela cu 2 călătorii va avea acelaşi tarif, de 4 lei, iar abonamentul de o zi va costa tot 6 lei.

 Cartelele de călătorie cu metroul achiziţionate până la data 3 august 2012, inclusiv, pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă la data achiziţiei.

 Utilizatorii metroului se pot deplasa pe toată reţeaua metroului din Bucureşti, respectiv pe toate cele 4 linii magistrale şi 51 de staţii, prin achitarea o singură dată a taxei de călătorie, transferul de pe o linie pe alta, indiferent de titlul de călătorie utilizat, făcîndu-se fără taxe suplimentare şi fără limitare în timp a călătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel