TARIFE RCA în 2021. Cu cât se vor SCUMPI. Cât vom plăti pe RCA în 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Se schimba prețurile la RCA în 2021.

Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală a păstrat neschimbate tarifele de referință pentru asigurarea RCA în 2020, dar pregătește schimbări importante în 2021. Iată ce tarife vom plăti pe polița RCA în 2021.

Toți cei care au o mașină înmatriculată în România sunt obligați să încheie o asigurare de răspundere civilă auto – RCA după cum este cunoscută printre șoferi. Scopul acesteia este de a acoperi eventualele pagube produse cu mașina, intenționat sau din cauza unui accident. Nu toate societățile de asigurări practică tarife RCA identice, dar toate se ghidează după tariful de referință stabilit semestrial de Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală.

Cea mai importantă schimbare în 2021

De departe, cea mai importantă schimbare din 2021 este introducerea decontării directe ca măsură obligatorie pentru toate polițele RCA. Decontarea directă îi va opri pe șoferi să mai vâneze cele mai ieftine polițe RCA de pe piață. Asta deoarece asigurarea nu va mai fi pentru alți șoferi, ci pentru uzul său personal. Cu alte cuvinte, va fi important dacă societatea de asigurări este serioasă și plătește pagubele la timp, pentru că de ea va beneficia titularul poliței, nu alți șoferi cum este în prezent, citează promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel