Tăriceanu vrea reintroducerea monarhiei la revizuirea Constituției
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tăriceanu dc
tăriceanu dc

Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică la Realitatea Tv că ar prefera reintroducerea monarhiei ca regim constituțional, în contextul revizuirii Constituției din 2013, opțiunea secundară fiind republica parlamentară.

Fostul prim-ministru opinează că în 2013 ar trebui realizată o revizuire a Constituției care să aibă la bază un consens al majorității din Parlament, apreciind că un eventual monarh s-ar detașa de scena politică. ”Eu aş opta pentru monarhie, pentru că eu cred că monarhia ne-ar aduce mari avantaje, în plan intern şi în plan extern, enorm de multe avantaje. În primul rând pentru că în plan intern am avea în monarh o persoană, o instituţie care nu are legături partinice cu cei de pe scena politică, deci este detaşat. (...) Anul trecut, văzându-l pe Regele Mihai în Parlament, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, nu a dat altceva decât impresia unui adevărat om de stat", a susţinut Tăriceanu, completând că acesta a ţinut "un discurs al problemelor reale ale României," spune dl Tăriceanu, care adaugă faptul că a doua pe lista preferințelor ar fi republica parlamentară.

Călin Popescu Tăriceanu crede că revizuirea Constituției în 2013 nu ar trebui să se realizeze prin impunerea unei formule de către majoritatea parlamentară, ci ar trebui să fie rezultatul unui consens. "Această Constituţie trebuie făcută să dureze, nu vreau să ne trezim peste 8, 4 sau 12 ani că venim cu alta", declară liberalul.

Despre Partidul Național Liberal, fostul premier spune că trebuie să rămână un ”reper de conduită,” adăugând că noul candidat de pe liste USL, Gigi Becali, nu poate fi văzut ca un ”coleg” de partid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel