Tăriceanu: Unii ar trebui să scape de obsesia suspendării lui Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tariceanu
tariceanu

În opinia liderului deputaţilor liberali, Călin Popescu Tăriceanu, o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu a devenit pentru unii politicieni români o obsesie care "îi bântuie de dimineața până seara" și le recomandă să scape de acest gând supărător.

Întrebat dacă este cazul unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, în contextul în care preşedintele PE, Martin Schulz, i-a îndemnat pe politicienii de la Bucureşti să lase deoparte luptele partizane, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Cred că trecem de la sârbă la vals, ca să mă exprim elegant. Nu are nicio legătură discursul preşedintelui cu a doua parte a întrebării... E un subiect care mi se pare că este adus în discuţie într-un mod nepotrivit, cred că România şi mediul politic, mulţi dintre politicienii români ar face bine dacă ar scăpa de obsesia care îi bântuie de dimineaţă până seara", a precizat Tăriceanu, în opinia căruia episodul suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu din această vară a slăbit România în plan european.

"O ţară cum este România care vara trecută a fost în mod predominant măcinată de acest conflict politic major nu poate să contribuie cu deplinătatea forţelor sale ca problemele europene să-şi găsească o rezolvare. Cu alte cuvinte, noi nu ne putem aduce contribuţia pe care mulţi o aşteaptă pentru că România este într-un fel slăbită în urma acestei situaţii politice pe care am traversat-o în vara trecută", a explicat liderul deputaţilor PNL.

Liderul liberalilor Crin Antonescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", transmisă de Pro TV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Antonescu a precizat că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

De altfel, premierul Victor Ponta a afirmat o zi mai târziu că este de acord cu Crin Antonescu atunci când acesta a spus că nu va fi cazul unei noi suspendări a lui Traian Băsescu, el arătând că, în situaţia în care USL va câştiga peste 50%, numirea premierului USL e singura soluţie de stabilitate.

Ideea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Băsescu a fost lansată, luni seară, și de către preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, care crede că procedura trebuie să înceapă astfel încât referendumul de demitere să aibă loc odată cu alegerile parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel