Tăriceanu: Tehnocrații ar face o nouă politică de austeritate
Data publicării:
Autor: Alexandra Petrovici
WhatsApp
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat la B1Tv de ce nu a votat bugetul pentru 2016.

"Bugetul acesta este ca și ca o mașină fără volan sau fără motor, merge oriunde și nicăieri. Nu are o direcție. Mă așteptam ca acest guvern sa vina sa spuna că oamenii politici care au fost înainte nu sunt buni, nu se pricepeau, nu aveau competență, erau tot felul de interese, erau populiști, care era mai influent ministrul și au făcut bugetul din cauza asta prost până acum", spune Tăriceanu.

Acesta a mai declarat că România poate să își stabilească și să-și asume un obiectiv și "pe care să înceapă să îl construiască prin buget". Faptul că nu a văzut acest lucru l-a determinat pe președintele Senatului să voteze împotriva bugetului.

"Stau și mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu era bugetul pregătit de Ponta și s-ar fi dat pe mâna acestui guvern bugetul. Tare îmi e teamă că o serie de măsuri pe care noi le-am adoptat ar fi fost anulate și că s-ar fi făcut din nou o politică de austeritate", adaugă Tăriceanu.

Tăriceanu se arată șocat de atitudinea ministrului de Finanțe, de la care avea așteptări, care a spus că în India săracii lucrează și pe doi lei și că acext exemplu denotă o anumită mentalitate.

"Nu putem să rămânem la coada Europei și să fim în continuare o economie competitivă exclusiv prin salarii mici", declară fostul premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel