Data publicării:
UPDATE Tăriceanu, ridicare imunitate. Solicitarea DNA, pe ordinea de zi a Senatului
Comisia juridică a Senatului ar putea da marţi un raport pe solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.
UPDATE: Comisia juridică din Senatul României a decis o nouă amânare în ceea ce îl privește pe Călin Popescu-Tăriceanu, conform România TV.
S-a decis ca reprezentanții Parchetului, cei care au făcut solicitarea către Senat, să fie chemați în cadrul acestei comisii juridice și să răspundă la mai multe întrebări ale membrilor comisiei.
Săptămâna viitoare ar urma să fie stabilit clar dacă vor fi chemați procurori în cadrul comisiei juridice.
- Știrea inițială -
Potrivit site-ului Senatului, pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei juridice se află şi scrisoarea PÎCCJ prin care solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Călin Popescu-Tăriceanu.
Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă Comisia juridică a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două şedinţe în care era de aşteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA.
Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cererii DNA de încuviinţare, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.
Tăriceanu, dispus să își prezinte punctul de vedere
Tăriceanu a declarat, pe 4 aprilie, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA de începere a urmării penale în cazul său, menţionând că este dispus, în orice moment, să prezinte în plen punctul său de vedere.
Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.
Comisia juridică trebuie să întocmească un raport, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News