Tăriceanu, președinție UE. Clarificare pentru Dragnea: Este regretabil
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tăriceanu
Tăriceanu
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a clarificat mesajul publicat pe rețelele sociale cu privire la faptul că România nu ar fi pregătită pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Eu m-am referit în mod clar, și am văzut că și prim-ministrul a înțeles mesajul meu, la faptul că România, din punct de vedere politic, având în vedere că suntem în scandaluri, reclamații, se exportă subiectul politic intern la nivel Parlamentului European eu mi-aș fi dorit ca în perspectiva preluării președinției să ne pregătim. În ce sens? Să existe un fel de armistițiu cu privire la mijloacele prin care ducem lupta politică. Să renunțăm la acest sistem cu plângeri penale pe care am văzut că îl practică PNL-ul și domnul Orban cu mare spor. Să renunțăm la mijloacele neparlamentare ale luptei politice, să ducem lupta politică în Parlament, nu pe culoarele Parlamentului, nu în piețele publice. Să nu exportăm permanent toate aceste dispute la nivelul instituțiilor europene. Suntem singura țară, din păcate, care procedăm în acest fel și eu consider că este regretabil. 

Aceasta era ideea în care spuneam că nu suntem pregătiți. România, ca să nu facă o figură regretabilă, capacitatea noastră de a răspunde provocărilor pe care ni le impune președinția Consiliului Uniunii Europene este redusă., a declarat Călin Popescu-Tăriceanu la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel