Tăriceanu îi cere lui Iohannis demiterea lui Stanciu și a lui Kovesi. Ce spune avocatul Lucian Bolcaș
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi cere președintelui Klaus Iohannis "demiterea sau demisia" șefei ÎCCJ, Livia Stanciu, și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce o femeie a stat șase luni arestată și apoi achitată, în urma denunțului șefei ÎCCJ. Tăriceanu a făcut o cerere și către CSM. 

" O asemenea măsură nu poate să fie luată fără un aviz din partea CSM-ului care deja ar fi trebuit să cerceteze o atare situație, dar având în vedere atribuțiile șefului statului atât în vedere cu numirea acestor persoane, cât și calitatea sa de a asigura echilibrul între puterile statului, demersul preșe ședintelui Senatului este un demers binevenit", a comentat avocatul Lucian Bolcaș. 

Călin Popescu Tariceanu îi cere lui Klaus Iohannis demisia șefei DNA, Codruța Kovesi și a președintelui ÎCCJ, Livia Stanciu

Legal, pașii prin care s-ar ajunge la demiterea sau demisia Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA, și a Liviei Stanciu, șefa ÎCCJ sunt: "În primul rând este vorba despre o anchetă ale celor două inspecții ale CSM, cea pentru judecători și cea pentru procurori, o hotărâre a CSM-ului și un decret al președintelui".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel