Tăriceanu dezminte o alianţă cu Băsescu: Am fost înţeles greşit
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dezminţit varianta unei posibile alianţe cu Traian Băsescu şi PMP. Acesta a afirmat că o declaraţie a sa a fost interpretată greşit. 

"Fac o scurtă precizare pentru că am văzut în presă o interpretare care denaturează realitatea și afirmațiile pe care le-am făcut în interviul de azi.

NU am vorbit niciun moment despre o alianță cu Traian Băsescu, ci am explicat efectele asupra partidelor mici pe care le are ordonanța de urgență privind alegerile parlamentare anticipate. Interpretarea care a apărut în presă nu corespunde nici celor pe care le-am spus și nici realității politice!", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook. 

Tăriceanu arată declaraţiile complete

"Iată, textual, cum a sunat declarația mea, împărțită în două paragrafe care, deși erau total separate, au fost lipite pentru a scoate o știre de presă:

„Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică am să vă spun ceva: nici Pro România nu stă foarte liniștită, pentru că sunt și ei la limită, nu au nicio garanție că vor intra în Parlament. Le doresc să intre, dar nu e chiar atât de simplu. Nici cei de la PMP. Deci, în afară de cele două partide mari, PSD și PNL, nu există o garanție a unui rezultat care să îi facă să stea liniștiți și din acest motiv sigur că există acum diverse discuții, tatonări, în ceea ce privește partidele care pot să aibă un risc în ceea ce privește reprezentarea în viitorul Parlament".

Abia câteva minute bune mai târziu am vorbit despre o posibilă colaborare cu PRO România:

„N-ar fi poate chiar ciudat. Țineți cont că anul trecut am avut aceste discuții (cu Pro România) și am convenit împreună să-l susținem pe Mircea Diaconu, candidat la prezidențiale. Deci avem o formă de colaborare. Nu mai vorbesc de faptul că eu am funcționat într-o perioadă într-o coaliție cu Victor Ponta, cu PSD, când el era prim-ministru și ne-am înțeles foarte bine. Și mie mi se pare că mandatul lui de prim-ministru a fost foarte bun. Ar fi chiar interesant cum ar funcționa o alianță cu doi foști prim-miniștri care au ceva experiență politică și rezultate".", a mai scris liderul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel