Tăriceanu, despre 'rânjetul' lui Iohannis. Episod ciudat dezvăluit presei
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a făcut o dezvăluire neștiută despre Klaus Iohannis.

Președintele Senatului s-a referit la momentul desemnării lui Dacian Cioloș drept premier.

Vă prezentăm câteva replici ale lui Călin Popescu Tăriceanu din cadrul emisiunii ,,Foc încrucişat", difuzată de Televiziunea Română:

Realizator: Dle preşedinte al Senatului aş vrea să încep cu o întrebare. După ce v-aţi văzut cu dl Cioloş, în calitate atunci de premier desemnat, lăsaţi cumva o portiţă deschisă, adică, deşi eraţi clar pro guvern politic, nu aţi respins din start ideea susţinerii pentru guvernul tehnocrat al domnului Cioloş. Ce s-a schimbat de atunci?

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu am lăsat această impresie sau cel puţin nu cred. Dacă acesta este lucrul care s-a înţeles, îl regret. I-am spus şi preşedintelui, în cele două runde de consultări pe care le-am avut, că nu susţin o asemenea formulă. Am constatat, mai mult, şi i-am spus şi preşedintelui, că partidele politice s-au degajat de responsabilităţile pe care le au. Ar fi trebuit să negocieze şi să îi propună preşedintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o.

[citeste si]

Cornel Nistorescu: Deja suntem în faţa unui enunţ foarte important, partidele politice s-au derobat. De ce? Care este explicaţia, după dvs?

Călin Popescu-Tăriceanu: Nu aş vrea să dau eu explicaţiile pentru partide, nu am făcut decât să constat. Cornel Nistorescu: De ce? Vă deranjaţi aliaţii? Pentru că, până la urmă, primii care au făcut un pas înapoi au fost aliaţii dvs.

Călin Popescu-Tăriceanu: Da. Şi acesta este un considerent. La PNL, în fine, acolo linia este, hai să zicem, o altă abordare, ei fac ceea ce spune preşedintele, dar ceea ce vă pot spune este următorul lucru, nu fac niciun fel de dezvăluire improprie, când i-am spus preşedintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobişnuit, nu îl caracterizează acest zâmbet, aşa oarecum de satisfacţie că ajunge preşedintele să fie cel care ia decizia în această privinţă, şi a făcut-o. A profitat de această conjunctură, şi-a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu formula politică, la fel, proprie, improprie aş spune pentru democraţie şi pentru Constituţie, dar proprie dorinţei preşedintelui. Şi acest lucru l-am subliniat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel