OUG privind legile Justiţiei. Tăriceanu: Pot să vă confirm
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că pentru a arăta disponibilitate faţă de Comisia de la Veneţia şi de partenerii europeni ai României au fost făcute unele modificări în legile Justiţiei prin intermediul ordonanţei aprobate luni de Guvern. 

"Mi-a trimis (ministrul Justiţiei - n.r.) documentul, în prealabil, pentru a fi informat. Am parcurs documentul destul de rapid, sunt anumite chestiuni care într-adevăr, pot să vă confirm, ştiţi şi dvs, aveţi raportul preliminar al Comisiei de la Veneţia, sunt o serie de observaţii incluse în raportul preliminar care găsesc o soluţionare bună în propunerile care sunt incluse în ordonanţa de urgenţă, precum şi alte chestiuni la care Ministerul Justiţiei a făcut referire. (...) Pentru a arăta toată disponibilitatea pe care o avem în relaţia cu Comisia de la Veneţia şi cu partenerii noştri europeni, această propunere a fost luată în considerare şi s-au făcut modificările pe cale de consecinţă", a declarat Tăriceanu, la Senat. 

Întrebat despre declaraţia procurorului general Augustin Lazăr, potrivit căruia "modificările legilor Justiţiei afectează marile dosare", Călin Popescu-Tăriceanu a spus: "Nu mi se pare normal ca la Parchetul General să lucreze persoane care nu au suficientă experienţă şi acest lucru ar fi trebuit să le dea de gândit celor care au hotărât detaşările unor procurori lipsiţi de experienţă pentru a instrumenta astfel de dosare".

Guvernul a adoptat luni ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei

"Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale Justiţiei. A fost publicată şi cea de a treia lege a Justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi - n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă", a declarat ministrul Tudorel Toader, la Palatul Victoria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel