CULISELE fuziunii ALDE cu Pro România: "E important ca alegătorii să știe ASTA! Am CONVENIT un lucru"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre fuziunea partidului ALDE cu Pro România, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Vom merge pe liste comune la alegeri. Ce se întâmplă?! Legea electorală are niște constrângeri, nu ne permite să mergem pe o fuziune care este sub eticheta Pro România plus ALDE. Va trebui să mergem exclusiv pe lista unui partid și lista pe care vom merge la alegeri va fi lista Pro România. Acolo vor fi toți candidații. Și cei care provin din Pro România, și cei care provin din ALDE. E foarte important ca alegătorii să știe asta, că atunci când pun ștampila pe Pro România, unii sunt de la ALDE, alții de la Pro România.

O să mă întrebați de ce am ajuns la această formulă. E foarte simplu! Înainte de alegerile locale, când discutam forma de fuziune, ne-am pus această întrebare. Sub ce siglă vom funcționa mai departe? Și am convenit un lucru care este firesc. Partidul care va avea cel mai bun scor la alegerile locale va da sigla viitorului partid. Punct!", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în exclusivitate pentru DC NEWS

Cum se vor împărți funcțiile pe liste

"Vom avea o fază tranzitorie, dar Congresul va aproba un nou statut, prin statul președintele partidului va fi Victor Ponta, eu voi conduce Consiliul Național al partidului. În perioada de tranziție până la aprobarea fuziunii în instanță la nivel local va funcționa un sistem de co-președinți, iar prezența pe liste va fi într-o proporție de 40% ALDE și 60% Pro România, care reflectă rezultatul de la alegerile locale. Acesta a fost criteriul pe care l-am folosit pentru repartizarea locurilor pe listă", a completat el. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel