Tăriceanu, comparat din PNL cu Dimitrie Sturdza
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
Fostul ministru PNL Mihai Voicu l-a comparat pe Călin Popescu Tăriceanu cu fostul premier liberal Dimitrie Sturdza.

Invitat, joi seară, la Antena 3, Mihai Voicu a vorbit despre demersul fostului președinte PNL privind Grupul de Inițiativă Liberală, arătând că Tăriceanu, la fel ca Dimitrie Sturdza, "a dat în mintea copiilor" spre finalul carierei.

Unul dintre cei mai importanți oameni din istoria PNL, Dimitrie Alexandru Sturdza-Miclăuşanu, a fost premierul României între anii 1895 - 1909.

Fostul lider liberal a fost declarat nebun de către medici cu un an înainte să plece din fruntea Consiliului de Miniștri.

Scriitorul Dan Amedeo Lăzărescu povestește că un reputat neurolog al vremii, doctorul Charcot, l-a consultat pe Sturdza și a întrebat "ce funcție îndeplinește acest om în țara lui, în România?".

"Insoțitorii zic 'Prim-ministru'.'Dar de cata vreme este prim ministru?' "În ultima vreme, de doi ani, dar a mai fost încă vreo 10 ani...' 'Pai, zice, este nebun de 10 ani!' Și a spus formula aceasta "Heureux pays!" (Fericită țară – care poate să aibă un prim-ministru nebun și îl ține zece ani!)", spune Dan Amedeo Lăzărescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel