Tăriceanu, analiză dosar urmărire penală. Însoțit de avocat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tăriceanu
Tăriceanu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, continuă joi să studieze dosarul DNA aflat la Comisia juridică, după ce solicitarea pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul său a fost transmisă Camerei superioare săptămâna trecută. 

El este însoţit de avocat, spre deosebire de miercuri când a fost singur să vadă care sunt documentele adunate de procurori. 

Miercuri, după ce a parcurs aproximativ 80 de pagini din primul volum al dosarului, Tăriceanu a spus că solicitarea DNA "nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri". 

Niciun element acuzator

El a adăugat că procurorii fac o acuzaţie în baza unei oferte care a fost transmisă de consultanţi străini, dar a susţinut că nu există un răspuns de acceptare şi nici vreun contract. 

Preşedintele Senatului a menţionat că nu a văzut încă în dosar vreo referire la posibile interceptări, dar a văzut o comisie rogatorie cu Israelul. 

Marţi, preşedintele Comisiei juridice, senatorul Robert Cazanciuc, anunţa că Tăriceanu poate să-şi studieze dosarul de la DNA, în baza căruia se cere încuviinţarea începerii urmăririi penale, începând de miercuri până lunea viitoare. 

Dosar cu 73 de volume

Dosarul, care are 73 volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini, poate fi studiat de Tăriceanu înainte de a fi audiat de către senatorii jurişti. Aceştia urmează să întocmească un raport, care va fi înaintat Biroului permanent pentru a fi repartizat pe ordinea de zi a plenului. 

DNA a cerut săptămâna trecută încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel