Dezvăluiri din rechizitoriul lui Tăriceanu: A negat orice legătură sau întâlnire cu Truică
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a negat, în declaraţia de martor dată la DNA, orice legătură sau întâlnire cu Remus Truică, în condiţiile în care relaţia dintre cei doi este cel puţin una amicală, fostul premier vizitându-l 'frecvent' acasă pe omul de afaceri, se arată în rechizitoriul procurorilor.
'În ceea ce priveşte relaţia cu Truică Remus, cercetat de asemenea în dosarul 259/P/2015 pentru constituire grup infracţional organizat, în declaraţia dată în calitate de martor, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin a negat orice legătură şi orice întâlnire cu acesta. (...) Această relaţie a inculpatului Popescu Tăriceanu Călin cu Truică Remus, cel puţin una de amiciţie, deşi negată de ambii, este confirmată de (...), relaţie de care Truică s-a şi folosit în activitatea de traficare a influenţei pentru care a fost trimis în judecată prin rechizitoriul din dosarul 259/P/2015. Astfel, (...) cei doi s-au întâlnit şi au discutat de mai multe ori, relaţia fiind una amicală şi au existat întâlniri la care au participat împreună cu cei doi şi asociaţii israelieni ai lui Remus Truică', se precizează în documentul citat. Procurorii spun că fostul premier îl vizita frecvent acasă pe Truică.
'În considerarea şi în virtutea acestei relaţii avute cu Truică Remus, contrar celor afirmate ca martor, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin a discutat cu acesta, implicându-se pentru ca actele notariale pentru transferul proprietăţii asupra fermei regale Băneasa (proaspăt dobândită la acel moment prin corupţie de membrii grupului infracţional cu implicarea decisivă a lui Remus Truică) să fie făcute la biroul notarial al (...), se mai arată în document.
Potrivit sursei citate, la 13 octombrie 2008 Truică s-ar fi întâlnit cu Tăriceanu şi ar fi discutat despre vânzarea fermei Băneasa, despre perfectarea actelor notariale şi taxele datorate pentru această tranzacţie', spun procurorii.
Marius Marcovici, consilierul lui Tăriceanu
Totodată, omul de încredere al lui Tal Silberstein, Marius Marcovici, a fost angajat ca şi consilier personal la Cancelaria prim ministrului Tăriceanu, cu care a lucrat în fapt în mod direct, însă fostul premier a susţinut că 'nu îşi aminteşte să îl fi cunoscut' pe acesta.
'Declaraţiile inculpatului Popescu Tăriceanu Călin date în calitate de martor au fost nesincere şi în ceea ce priveşte relaţia avută cu colaboratorii lui, Tal Silberstein (...) şi Marcovici Marius Andrei, în sensul că în activitatea profesională nu a lucrat în mod direct cu primul, iar pe al doilea 'nu-şi aminteşte să-l fi cunoscut, se precizează în rechizitoriu.
În context, procurorii arată că Marcovici, om de încredere al lui Tal Silberstein, deşi angajat la Guvern, a colaborat îndeaproape cu Tăriceanu, ocupându-se de campania personală a acestuia din urmă când a candidat într-un colegiu electoral din judeţul Ilfov, campanie coordonată de Tal Silberstein şi Andronic.
'De asemenea, deşi Marcovici Marius Andrei era cunoscut de toată lumea ca 'omul lui Tal', fiind în echipa acestuia atunci când s-a ocupat de campania electorală (...) , iar ulterior a lucrat ca şi consilier personal la Cancelaria primului ministru Popescu Tăriceanu Călin, acesta a declarat că nu are cunoştinţă despre angajarea lui', au mai reţinut procurorii.
DNA arată că probele confirmă 'fără dubiu' faptul că preşedintele Senatului a avut cunoştinţă de 'afacerea cu prinţul Paul şi subliniază că, prin declaraţiile sale publice, acesta a urmărit crearea unei 'stări de confuzie' privind relaţia sa cu persoanele implicate. Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA Braşov pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea faptuitorului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News