Urmărește emisiunea live
Tăriceanu, după declaraţiile primarului Dorin Florea: Nu agreez
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat marți că va discuta cu primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, despre afirmația acestuia referitoare la cuplurile care își doresc copii. Liderul ALDE susține că nu agreează „în niciun caz” declarațiile care încurajează discriminarea.

„Am citit declarația pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă, uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relația cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluția nu este să ridicam ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuție cu primarul Dorin Florea pe acest subiect”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Reacția vine în contextul în care primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul spune că nu îl sperie CNCD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel