Tăriceanu, în SUA. Discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FMI
Călin Popescu-Tăriceanu participă la Conferinţa Reţelei Parlamentare pentru Grupul Băncii Mondiale şi Fondul Monetar Internaţional (Washington D.C., 8-9 aprilie 2019).
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se află în Statele Unite ale Americii pentru a participa la Conferinţa Globală a Platformei Parlamentare pentru Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, organizată la sediul Băncii Mondiale, la Washington D.C. Platforma parlamentară care patronează evenimentul începând cu anul 2000, este formată din peste 1.000 de parlamentari din 140 de ţări, şi are ca scop urmărirea creşterii transparenţei şi responsabilităţii în cadrul instituţiilor financiare internaţionale şi a finanţării multilaterale a dezvoltării.
Întrevedere cu dna Kristalina Georgieva, preşedintele executiv al Băncii Mondiale
În contextul participării la conferinţa organizată la sediul Băncii Mondiale din capitala SUA, dl Călin Popescu-Tăriceanu a avut o întrevedere cu dna Kristalina Georgieva, preşedintele executiv al Băncii Mondiale. Înaltul demnitar român a apreciat că dezbaterea aprofundată şi pe model reprezentativ a temelor aflate pe agenda reţelei parlamentare afiliate, sunt în măsură să contribuie în mod nemijlocit la actualizarea permanentă a politicilor de dezvoltare şi consolidare instituţională derulate de Grupul Băncii Mondiale. Domnia sa a reconfirmat sprijinul parlamentar solid de care continuă să se bucure relaţiile României cu cele două instituţii financiare internaţionale, iar cu privire la perspectivele acestor relaţii, a arătat că România se află într-o etapă de construire a unui nou tip de raporturi cu BM şi FMI, prin care experienţa şi credibilitatea acestora să contribuie de o manieră constructivă la procesul actual de reforme în domeniul politicilor economice şi fiscale.
Discuţii cu Koen Davidse, membru în Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale
De asemenea, preşedintele Senatului a avut o întrevedere cu dl Koen Davidse, director executiv, membru în Consiliul de administraţie al Băncii Mondiale, şeful Constituenţei 19 din care fac parte, printre altele România, Olanda, Israel, Cipru şi Republica Moldova. Dl Călin Popescu-Tăriceanu a evidenţiat importanţa pe care o poate avea implicarea Băncii Mondiale în derularea de proiecte în România pentru refacerea capacităţii instituţionale şi administrative. Domnia sa a arătat că România este pregătită să iniţieze împreună cu Banca Mondială un grup de lucru pentru a explora soluţiile optime având în vedere structura producţiei de energie, bunele practici ale Băncii Mondiale şi gradul de liberalizare a pieţei. De asemenea, Preşedintele Senatului a arătat că Banca Mondială ar putea avea o contribuţie importantă şi în demersurile actuale de simplificare şi debirocratizare a cadrului legislativ privind achiziţiile publice.
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a avut şi o întâlnire cu dna Olfa Soukri Cherif, deputat în Parlamentul Tunisiei, vicepreşedinte al Platformei Parlamentare pentru Grupul Băncii Mondiale şi Fondul Monetar Internaţional.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News