Târgoviște: Mii de credincioși la sărbătoarea Sfântului Nifon. Miniștrii PSD, la manifestație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto Facebook Corneliu Ștefan
Foto Facebook Corneliu Ștefan
Câteva mii de credincioşi s-au aflat, joi, la Târgovişte, la sărbătorirea Sfântului Nifon, în pelerinaj la moaştele sfântului.

"Astăzi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, colegi și prieteni, am participat la marea sărbătoare a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolit al Ţării Româneşti.

Slujba oficiată în cinstea Sfântului Ierarh Nifon, primului sfânt canonizat pe pământ românesc, a strâns, ca de fiecare dată, mii de dâmbovițeni în apropierea Catedralei Mitropolitane din Târgoviște.

Evenimentul de astăzi ne dovedește cât de important este rolul Bisericii în crearea unei adevărate comunități și că oamenii vor avea, întotdeauna, în biserica strămoșească, un loc în care vor fi ascultați și îndrumați", a precizat Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița.

'Biserica a rânduit ca sfinţii să fie modele de urmat, pentru că ei mărturisesc prin viaţa şi faptele lor bucuria prezenţei lui Dumnezeu. Venirea dumneavoastră aici, iubiţi credincioşi, într-un număr aşa de mare reprezintă un semn puternic de încredere, de bucurie şi de speranţă în mai bine, un mijloc de a manifesta credinţa în Dumnezeu, care străluceşte întotdeauna prin sfinţii săi. Este, în acelaşi timp, o descoperire a forţei comuniunii şi spiritului de solidaritate creştină. Sfântul Nifon a dovedit toate aceste însuşiri, el este primul sfânt canonizat pe teritoriul românesc', le-a spus arhiepiscopul şi mitropolitul Nifon credincioşilor adunați în parcul de la  Mitropolia Târgoviştei.

Vezi și: Chirieac: România trebuie înarmată. În câțiva ani, să fim ca Polonia, Suedia, Finlanda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel