Data publicării:

Țara în care trotuarele există doar pentru a naște. Diana Tache: România lor vs România mea

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Diana Tache Foto: Crișan Andreescu
Diana Tache Foto: Crișan Andreescu
Jurnalista Diana Tache a scris un editorial pentru DCNews.ro în care vorbește despre „România lor vs România mea” după tragediile din ultimele zile.

„Pericolul, în România lor, pândește peste tot. Nu trebuie să mergi cu viteză, la volanul vreunei mașini puternice, ca să mori. Poți merge regulamentar, pe jos. Pe stradă, nu pe trotuar, ca într-un stat civilizat, pentru că, în România lor, în zone circulate, n-ai nici măcar trotuare. Acolo unde sunt trotuare, însă, nu mergi pe ele, ci naști. Ti-a venit sorocul și mergi la spital? Ai grijă, că te aruncă pe trotuarul din față și te descurci singură. Asta dacă te dau afară din spital. Dacă nu, rămâi în spital ca să naști și mori. Pentru că doctorițele s-au certat între ele și a ta nu e de gardă, iar cea care e la serviciu te ignoră. 


Asta e România lor. Cea în care, la fiecare dramă, singurul cuvânt șuierat printre dinți este unul care patronează destinul țării ăsteia, de mult prea multă vreme: GHINION!

România mea, însă, e țara în care drogații aflați la volan sunt scoși în cătușe din mașină, pentru că polițiștii nu practică pescuit sportiv, în care, după ce prind un pește, îl pupă și-l aruncă înapoi, în baltă.


România mea e țara în care gravidele nasc în săli de maternitate sau cea în care viitoarele mame nu rămân fără aer, până la moarte, din cauza medicilor ucigași, care se ceartă pe șpăgi.

România mea e țara în care, dacă n-am șosele, măcar să am cum să am trotuare pe care să circul.


România mea e statul în care oamenii legii aplică legea, nu o încalcă flagrant și așteaptă comisii de anchetă care să-i spele, nu să-i sancționeze.


România mea e țara în care șefii instituțiilor nu așteaptă să le spună cineva că vinovăția managerilor nu este doar legală, ci mai ales morală. Și că, atunci când dau chix, pleacă acasă. Toți!


O dată la 4 ani, există speranța că România lor poate să devină România mea. Doar că tot timpul, rezultatul e același și suntem siliți să trăim, în continuare, în România lor. GHINION!”, a scris Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel