Data publicării:

Țara în care taxele școlare se plătesc cu sticle de plastic

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Mali Maeder / Pexels
Foto: Mali Maeder / Pexels
Sticlele de plastic au fost transformate în monedă de schimb pentru educație: O modalitate ingenioasă de a aborda deșeurile de plastic și de a promova educația în același timp.

Există o școală în Nigeria care a găsit o modalitate ingenioasă de a aborda deșeurile de plastic și de a promova educația în același timp.

Școala Internațională Morit, situată în Ajegunle, o zonă dens populată din Lagos, a demarat o inițiativă care permite elevilor să plătească taxele școlare cu sticle de plastic.

O inițiativă care nu numai că ajută la menținerea curată a mediului, dar promovează și conștientizarea importanței unui stil de viață durabil, a reciclării și a reducerii deșeurilor de plastic.

Cum funcționează programul

Prin acest program, studenții pot aduce cel puțin 20 de sticle de plastic pe trimestru pentru a-și acoperi costurile de școlarizare. Școala a colaborat cu o companie locală pentru a colecta și recicla sticlele de plastic. Acestea sunt apoi sortate, curățate și transformate în produse utile precum țesături, mobilier și materiale de construcție, potrivit Futuro Prossimo.

Fondatorul Școlii Internaționale Morit, Patrick Mbamarah, a deschis această școală ca o modalitate de a da răsplăti comunitatea din care face parte. Conștient de numărul tot mai mare de copii care nu au acces la educație, el a decis să mențină taxele de școlarizare cât mai mici posibil.

Cu toate acestea, chiar și cu aceste tarife reduse, el și-a dat seama că familiile încă se chinuiau să plătească pentru studii.

Căutând noi soluții de strângere de fonduri, Patrick a creat proiectul Educațional RecyclesPay, un proiect sustenabil care permite părinților să plătească taxele școlare ale copiilor folosind sticle de plastic.

Reacția comunității în Nigeria

Elevii, părinții și administrația locală și-au exprimat entuziasmul pentru program. Potrivit administrației școlii, inițiativa a avut succes în a conștientiza copiii și părinții cu privire la necesitatea de a recicla mai mult și de a folosi mai puțin plastic.

De asemenea, proiectul a facilitat familiilor cu venituri mici să acopere costurile educației copiilor lor.

Guvernul statului Lagos și-a promis sprijinul pentru campania școlii de reducere a deșeurilor de plastic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel