Data publicării:

Țara în care este prea scump să crești un copil

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Vidal Balielo Jr.)
Sursă foto: Pexels (Vidal Balielo Jr.)

Creșterea unor copii poate fi o îndatorire costisitoare, însă unele țări pun un preț foarte scump pe relația părinte copil. 

Să ai copii este scump, indiferent unde locuiești în lume. Dar, în timp ce America se află la mijlocul scalei de costuri, China a devenit unul dintre cele mai scumpe locuri pentru creșterea copiilor, scrie CNN. Coreea de Sud se află în fruntea listei cu cele mai scumpe locuri pentru a crește un copil de la naștere până la vârsta de 18 ani, clasificare măsurată ca procent din produsul intern brut pe cap de locuitor, potrivit cercetării Jefferies (JEF), care a folosit date de la Yuwa Population Research. PIB-ul este cea mai largă măsură a activității economice a unei națiuni.

Pe locul doi se află China, urmată de Italia. Statele Unite ale Americii se află în mijlocul celor mai scumpe 14 locuri, între Germania și Japonia.Cu toate acestea, în ceea ce privește suma absolută de bani cheltuită, China este unul dintre cele mai ieftine locuri pentru a avea copii. Dar totul este relativ, consideră cercetătorii.

”Dacă ajustăm apoi aceste date la procentul din venitul mediu disponibil, China devine cel mai scump loc pentru creșterea copiilor”, au spus cercetătorii Jefferies.

Motivul din spatele costurilor mari pentru creșterea copiilor

O mare parte din acestea este costul educației și costul și disponibilitatea îngrijirii copiilor atunci când copilul este în anii mai mici. Serviciile preșcolare din China au fost în mare parte private până de curând, potrivit Jefferies.

Este nevoie de mai mult de 75.000 de dolari pentru a crește un copil până la vârsta de 18 ani în China și alți 22.000 de dolari pentru a-l duce la universitate.

Deși poare fi o școlarizare mult mai ieftină decât ceea ce este oferit pentru studenții din Statele Unite, există o diferență cheie.

”În multe alte țări occidentale, un împrumut pentru studenți oferit de stat este mai frecvent, iar povara este ridicată de pe părinți și transferată copiilor înșiși”, au spus analiștii Jefferies.
În America, de exemplu, 55% dintre studenții cu licență au absolvit cu datorii pentru studii în anul universitar 2019-2020, potrivit datelor de la College Board.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel