Țara, împărțită între caniculă și vreme severă. Cod galben de ploi pentru 10 județe/ Prognoza pentru București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: DC News
FOTO: DC News
Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în această săptămână.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a declarat că zilele acestea vom avea parte atât de instabilitate atmosferică, pentru care a fost emis Cod galben de vreme severă, dar și cu temperaturi caniculare, care vor afecta jumătate de țară.

”Va intra în vigoare în această după-amiază, la ora 18.00 până mâine dimineață la ora 10.00. Vizează ploi moderate cantitativ și fenomene de instabilitate atmosferică.

De interes, în Maramureș, estul Transilvaniei, nordul Moldovei și în Carpații Orientali, perioadele de instabilitate fiind caracterizate prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil și căderi de grindină, la nivel izolat, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de manifestări vor fi de interes și în restul zonei montane, iar mâine, fenomenele de instabilitate vor fi mai accentuate în sud-estul țării”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Realitatea Plus.

FOTO: captură ANM

Temperaturi caniculare în weekend

”Din punct de vedere termic, astăzi și în următoarele două zile contăm pe valori de până la 33 de grade Celsius, în special în partea de sud a țării, acolo unde ne așteptăm, mai ales mâine, să avem fenomenele de instabilitate așa cum precizam pentru zona de sud-est a țării.

Dar de la mijlocul săptămânii ne vom apropia din nou de pragul de caniculă, mai precis de joi, când în bună parte din sudul țării temperaturile se vor situa între 35 și 36 de grade, iar weekendul va fi caracterizat de o vreme caniculară, în special în partea de vest, sud și est a țării, cu valori de temperaturi între 37 de grade, posibil 38 de grade Celsius”, a mai declarat Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în București

Pentru București a fost emisă o prognoză specială. Astfel, în Capitală, în intervalul 5 august (ora 18.00) - 6 august (ora 10.00), cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a nopții vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17...20 grade.

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel