Țara europeană care vrea să interzică Telegram
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
O țară europeană intenționează să interzică aplicația de mesagere Telegram. 

Ministrul de Interne al Germaniei a spus clar că Berlinul este foarte hotărât în intenția sa de a determina Telegram să respecte legile țării. Cu excepția cazului în care aplicația de mesagerie șterge conținutul ilegal, Berlinul este pregătit să blocheze aplicația, scrie RT

Într-un interviu acordat săptămânalului Die Zeit, Nancy Faeser a afirmat că guvernul german nu poate „exclude în sine” Telegramul în țară. Oficialul s-a grăbit să-și califice amenințarea, adăugând că un astfel de scenariu ar fi „foarte grav și în mod clar o ultimă soluție” și va fi implementat numai după ce toate celelalte opțiuni au fost epuizate.

Aplicația, un cuib pentru extremiști

Faeser a deplâns, de asemenea, faptul că toate încercările de a comunica cu Telegram din partea Ministerului Federal al Justiției din Germania au inutile până la momentul declarației. Ministrul de Interne a subliniat că extremiștii răspândesc ură și complotează pentru atacuri cu ajutorul aplicației.

Legea sub incidența căreia cade rețeaua obligă platformele sociale să elimine rapid conținutul ilegal după ce au primit o plângere oficială. Faeser a subliniat că Telegram trebuie să respecte legislația și a descris că aducerea mesagerului în fața legii este „unul dintre cele mai importante puncte”.

Guvernul german dorește o abordare europeană comună față de Telegram și servicii similare. Ministrul a explicat că „azi Telegram operează din Dubai, mâine poate din Insulele Cayman”, prin urmare Germania va „avea nevoie de multă putere pentru a aplica legea”. Aceștia au mai transmis că „Germania singură nu va reuși”, Berlinul fiind deja angajat în consultări cu alte națiuni europene.

Tentativă de omor organizată pe Telegram

În luna decembrie a anului trecut, poliția germană a reținut în orașul Dresda un grup de oameni despre care autoritățile spun că au pus la cale uciderea ministrului-președinte al Saxoniei, Michael Kretschmer. Se spune că suspecții au folosit pe scară largă Telegram, împărtășind în chat-ul lor de grup, printre altele, instrucțiuni despre cum să producă explozivi. Potrivit rapoartelor din presa germană, în planificarea atacului a fost implicat și un grup neo-nazist american.

Povestea a adus în prim-plan utilizarea Telegramului de către grupurile extremiste, oficialii germani concentrându-se asupra serviciului de mesagerie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel