Țara din Europa unde salariul minim ar urma să depășească 75 de lei/oră. Se ajunge la o sumă uriașă pe lună
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află în articol care este țara.

Germania ar trebui să majoreze din 2026 salariul minim la peste 15 euro (16,59 dolari) pe oră, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, într-o scrisoare adresată comisiei numită de Guvern pentru a decide remuneraţia, document consultat luni de Reuters.

Heil a cerut comisiei, compusă din angajatori şi reprezentanţi ai sindicatelor, să implementeze cerinţele din Directiva UE privind salariul minim, stabilit la cel puţin 60% din salariul mediu pentru angajaţii full-time.

Conform calculelor actuale ale Confederaţiei sindicate germane DGB, în Germania, nivelul salariului minim ar trebui să fie de 15,27 euro pe oră în 2025. În prezent, în Germania, salariul minim în cea mai mare economie europeană este de 12,41 euro pe oră şi ar urma să crească la 12,82 euro pe oră în 2025.

Promisiunea cancelarului Olaf Scholz

Majorarea salariului minim, care în 2022 a crescut la 12 euro pe oră, de la 10,45 euro pe oră, a fost una din promisiunile electorale cheie ale cancelarului Olaf Scholz la alegerile din 2021.

Comisia trebuie să decidă asupra majorării din 2026 a salariului minim până la mijlocul anului viitor, conform Agerpres.

La un program de 8 ore/zi/5 zile pe săptămână, salariul ar urma să ajungă la 12.000 de lei, respectiv 2400 de euro/lună.

Și - atenție! - vorbim despre cel mai mic salariu posibil din Germania!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel