Țara din Europa care legalizează canabis în scop recreativ
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Canabisul ar urma să fie legalizat oficial într-o țară din Europa, în scop recreativ. Vor exista însă și niște restricții impuse de autorități. 

Luxemburg ar urma să fie prima țară din Europa care ar legaliza producția și consumul de canabis în scop recreativ. Ministerul Sănătății din această țară confirmă planurile și le solicită și țărilor vecine să își ”relaxeze” legile, scrie The Guardian. 

Este de așteptat ca rezidenții cu vârsta de peste 18 ani să poată cumpăra medicamentul pentru utilizare recreativă în termen de doi ani. Statul va reglementa producția și distribuția printr-o agenție de cannabis.

Se preconizează că proiectele de legislație vor fi prezentate la sfârșitul acestui an, oferind detalii suplimentare cu privire la tipurile de canabis care vor fi vândute și la nivelul impozitului care va fi impus.

Legile vor impune și anumite restricții

De asemenea, legislația ar putea include o interdicție a nerezidenților care cumpără canabis pentru a descuraja turismul de droguri. Creșterea plantelor în locuințe este probabil de asemenea interzisă.

Minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani nu ar fi incriminați pentru deținerea a cinci grame sau mai puțin de droguri, dar cei care încalcă legile mai generoase vor fi loviți de pedepse dure în conformitate cu planul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel