Ţara care oferă un voucher de 100 de euro pentru gospodăriile cu venituri reduse
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay, de moerschy
Foto: Pixabay, de moerschy
Guvernul Franţei a anunţat un ajutor de urgenţă pentru alimente de 100 de euro pe gospodărie şi 50 de euro pe copil, scrie Euractiv.

Nouă milioane de gospodării cu venituri scăzute vor beneficia de aceşti bani.

Ministrul economiei Bruno Le Maire anunţase deja anterior că va implementa măsuri de limitare a creşterii chiriilor.

Anunţurile preced proiectul de lege privind puterea de cumpărare, îndelung promis de guvernul premierului Elisabeth Borne, notează Mediafax.

Macron anunță instalarea unei prezențe militare franceze pe termen lung în România cu “o brigadă care poate fi activată în caz de nevoie”

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat joi, la finalul summitului NATO de la Madrid că Franța, națiunea-cadru a grupului de luptă al Alianței Nord-Atlantice în România, va instala o prezență pe termen lung în România, fiind vorba despre o brigadă de luptă care va putea fi activată de pe teritoriul francez în caz de nevoie și dislocată în România.

“Dacă războiul s-a întors în Europa, NATO nu este în război. Revenirea războiului în Europa a făcut necesară consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO”, a spus președintele francez, Emmanuel Macron.

“Am putut să confirm la acest summit dorința noastră de a consolida în continuare mecanismul nostru pentru a răspunde nevoilor aliaților noștri europeni în funcție de necesități, așa cum va fi cazul unei brigăzi în România și, prin urmare, ca și în cazul celorlalți aliați care sunt națiuni cadru pentru diferitele desfășurări, Franța a decis să își ia acest angajament față de România și față de toți aliații“, a precizat președintele Franței potrivit unui articol publicat de Calea Europeană.

Macron a precizat că Franța va continua “această prezență, cu sisteme cu rază medie de acțiune și cu dorința de a construi centre de pregătire, deci instalarea unei prezențe pe termen lung”.

“În calitate de națiune lider în prezența consolidată a NATO în România, avem la dispoziție echivalentul unei brigăzi ca întărire care poate fi activată de pe teritoriul francez în caz de nevoie”, a spus Macron.

Anunțul lui Macron privind prezența pe termen lung în România vine să completeze deciziile liderilor NATO cu privire la resetarea posturii de apărare și descurajare în Europa și asumarea unei apărări înaintate pe întreg flancul estic.

La fel a anunțat anterior și președintele american, Joe Biden, conform căruia va instala în România o brigadă americană - între 3.000 și 5.000 de militari - și comandamentul acesteia, capabile să disloce elemente subordonate pe flancul estic.

În acest moment, în România, se mai află și peste 2.000 de militari americani, în baza unor înțelegeri bilaterale România – SUA.

“Ca parte a întăririi posturii NATO pe flancul estic, se face referire la o prezenţă terestră substanţială şi persistentă, la întărirea apărării aeriene şi antirachetă, la pre-poziţionarea de echipamente militare şi îmbunătăţirea infrastructurii pentru asigurarea întăririlor, aspecte deosebit de importante pentru România.

Acum, atât nordul, cât şi sudul flancului estic au o structură similară, care se bazează pe prezenţa americană şi grupurile de luptă, ceea ce asigură coerenţa posturii pe întregul flanc, aşa cum am cerut noi tot timpul”, a declarat, în context, și președintele Klaus Iohannis.

Întrebat despre cum ar putea fi luată decizia avansării grupurilor de luptă la nivel de brigadă atunci când și dacă situația o va impune, Iohannis a răspuns: “Dacă și când situația o impune vor stabili militarii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel