Data actualizării:
Data publicării:

Țara care este azi 'principalul inamic' al Franţei

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Huy Phan)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Huy Phan)
Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a spus că 'Rusia este astăzi principalul inamic' al Franţei 'în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu', conform AFP.

Vorbind în faţa unei comisii a Senatului cu privire la creşterea actelor antisemite, Ministrul de Interne a zis, în faţa unei comisii a Senatului, despre creşterea actelor antisemite, menționând 'ingerenţe străine'. El a zius că 'prima ameninţare e o ameninţare rusă. Fără îndoială'

Gérald Darmanin a vorbit și despre cazul inscripţiilor cu steaua lui David care au apărut pe clădiri dintr-o regiune pariziană în luna octombrie 2023. Ministrul a reiterat faptul că este rezultatul 'proxy' (intermediari) ruşi, spunând că aceasta un tip de ingerinţă.

'Este o formă de spionaj 2.0, 3.0 şi pe care trebuie să o combatem pentru că cel mai rău este să nu cunoaştem originea acestor atacuri pe care le suferim pe teritoriul nostru', a mai zis ministrul.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată dosarului a spus pentru AFP că această operaţiune cu steaua lui David, inscripţionată pe clădiri din Paris, a fost condusă de serviciile de securitate ruse (FSB), confirmând informaţii apărute în din ziarul Le Monde.

În acest caz, un cuplu din Republica Moldova a fost arestat. Presupusul organizator, un om de afaceri moldovean pro-rus, a fost identificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel