Data publicării:

Țara care a interzis filmul Barbie pentru „ofensă adusă moralei publice”

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Filmul de succes "Barbie" a fost interzis în această ţară şi nu poate fi vizionat în cinematografe, pe motiv că ar fi un atac la morala publică. 

Kuweit a decis să interzică difuzarea filmului "Barbie" în cinematografe, invocând motive legate de "ofensarea moralei publice", conform anunțului făcut de autoritățile conservatoare ale statului petrolier din Golful Persic.

Pe lângă "Barbie", mai multe producții importante din Statele Unite care prezintă personaje homosexuale sau transsexuale au fost întâmpinate cu ostilitate în Orientul Mijlociu în ultimele luni, potrivit New York Post.

Președintele comisiei de cenzură cinematografică, Lafi Subaïei, a confirmat interzicerea în cinematografe a filmelor "Barbie" și "Talk To Me". Acesta spune că organismul pe care îl reprezintă își propune să restricţioneze tot ceea ce ar putea afecta moralitatea publică, ordinea socială și tradițiile, prin infiltrarea de trenduri noi şi concepte străine în societate.

Înainte de a lua această decizie, autoritățile au cerut ca anumite scene considerate obscene care promovează un comportament indecent să fie eliminate din filme, însă nu se ştiu exact secvenţele.

Cu toate că "Barbie" a generat încasări de peste un miliard de dolari la nivel mondial, cenzura din Kuwaitse aplică oricărei producţii care contravine valorilor și tradițiilor naţionale. Mai mult, filmul "Talk to Me", filmul în care rolul principal este al unei actriţe transsexuale, a fost şi el interzis în Kuwait. Protagonista, Zoé Terakes, se identifică ca fiind non-binară, însă filmul nu conține referințe explicite la mișcarea LGBT+.

Decizia cenzurii a fost aspru criticată de actorii și activiștii din aceste țări și a generat discuții privind libertatea artistică și drepturile minorităților sexuale în regiunea Orientului Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel