Țara ajutată de SUA să-şi achite datoriile faţă de Banca Mondială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a semnat miercuri, în cursul unei scurte vizite la Khartoum, un acord prin care Sudanul va avea acces la peste un miliard de dolari pentru a fi ajutat să-şi ramburseze datoriile faţă de Banca Mondială, a transmis Ministerul sudanez al Finanţelor, relatează AFP.

Ministrul interimar Hiba Ahmed şi Steven Mnuchin au semnat un memorandum de înţelegere la Khartoum pentru a oferi o facilitate de finanţare (...) pentru a acoperi arieratele Sudanului către Banca Mondială.

'Această iniţiativă va permite Sudanului să aibă din nou acces la peste un miliard de dolari reprezentând finanţări anuale de la Banca Mondială pentru prima dată în 27 de ani', se arată într-un comunicat al ministerului.

Acordul survine după retragerea Sudanului de pe lista neagră a statelor care susţin terorismul, fiind sinonimă cu sancţiuni şi obstacole în calea investiţiilor internaţionale de zeci de ani. Decizia deschide calea pentru investitori în Sudan, care se află în prezent într-o tranziţie politică şi luptă împotriva unei crize economice fără precedent, cu o inflaţie crescândă şi o datorie uriaşă, toate accentuate de pandemia de COVID-19.

Retragerea Sudanului de pe lista neagră a făcut parte dintr-un acord care a inclus normalizarea relaţiilor dintre această ţară cu populaţie predominant arabă şi Israel, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel