Țapardel: Este nebunie curată ce face Iohannis
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Claudia Țapardel
Claudia Țapardel
Președintele Klaus Iohannis a sesizat astăzi CCR pe Legea Bugetului pe 2019, context în care a atacat PSD. 

”Este nebunie curată ceea ce face preşedintele României, care nu realizează că tocmai aruncă ţara în haos. După ce a a blocat în mod cinic şi fără explicaţii clare numirea unor miniştri, Iohannis deschide un nou front de bătălie politică şi blochează intrarea în vigoare a Legii bugetului. Este greu să mai găseşti explicaţii pentru gesturile şefului statului, dar este clar că Iohannis este conștient că pierde teren şi acționează fără niciun control şi în mod iresponsabil, românii fiind victime colaterale în acest război absurd împotriva guvernării PSD-ALDE”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Blochează alocațiile copiilor

Claudia Țapardel afirmă că nu mai există vreo legătură între Klaus Iohannis și prevederile constituționale legale de funcția de președinte al României, subliniind că ”Tot ce face şi tot ce spune actualul şef al statului dovedeşte dispreţ total la adresa românilor. Dovada cea mai clară este modul în care a ales să acţioneze în privinţa subiectului legat de alocaţiile copiilor. După ce a lăudat PNL în mod incorect că datorită acestui partid alocaţiile copiilor se vor majora de la 1 martie, astăzi Klaus Iohannis anunţă că blochează şi Bugetul, dar şi legea care permite mărirea alocaţiilor. Acesta este modul în care Iohannis, susţinut de PNL, preferă să facă politică, un mod oportunist, cinic şi ipocrit”. 

”Cum poți să faci afirmații mincinoase?”

„Cifrele nu mint niciodată, deşi de la Palatul Cotroceni ni se livrează doar declaraţii mincinoase. Preşedintele Iohannis spune că nu este un buget realist, ceea ce este total fals. Sigur că pentru cei care au fost obişnuiţi ca în România să se taie salariile, să se închidă şcoli şi spitale, să fie lăsaţi pe drumuri sute de mii de angajaţi, poate părea un buget nerealist. Şi totuşi cum poţi să faci afirmaţii mincinoase când ştii foarte bine că, prin Bugetul pe 2019, investiţiile cresc cu 15,7 miliarde de lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde se adaugă direct la bugetul pentru infrastructura de transport. De asemenea, bugetul Educaţiei creşte cu 47% faţă de 2018, iar Sănătatea primeşte o majorare de 84%. La toate aceastea se adaugă majorările de salarii şi pensii promise încă de la sfârşitul anului trecut. Preşedintele Klaus Iohannis cunoaşte foarte bine aceste lucruri, dar dă dovadă, din nou, de cinism şi rea-credinţă", a conchis europarlamentarul Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel