Urmărește emisiunea live
„Tancurile secrete“ care nu pot fi trimise în Ucraina. Hartmann: De acest lucru se teme Federația Rusă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a spus care este cea mai mare temere a Federației Ruse legată de războiul din Ucraina.

Luna trecută, Germania, după lungi presiuni internaționale, a fost de acord să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. De asemenea, decizia Berlinului s-a luat în concordanță cu decizia Statelor Unite ale Americii de a furniza Kievului tancuri Abrams.

După aceste decizii ale Occidentului au existat semnale din partea Ucrainei că ar fi nevoie și de avioane de luptă și chiar de submarine nemțești care să lupte cu flota rusă din Marea Neagră, însă țările din blocul euro-atlantic nu au mai fost deschise furnizării unor astfel de arme. Doar Polonia a avut un un răspuns ferm în ceea ce privește trimiterea de avioane și a spus că va fi gata să susțină Ucraina cu aeronave dacă va exista o decizie în cadrul NATO:

Deși SUA s-au poziționat în favoarea trimiterii de tancuri Abrams, potrivit lui H. D. Hartmann, acestea nu vor fi de ultimă generație, ci vor fi mai vechi, deoarece ultimele astfel de tancuri conțin o „tehnologie secretă“ ce nu permite relocarea lor de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii:

Ministrul ucrainean Kuleba a anunțat că promisiunile, inclusiv ceea ce se află pe drum în acest moment, includ între 120 și 140 de tancuri grele, de tip Leopard. Pe lângă acestea, mai sunt și 31 de tancuri Abrams, promise de Statele Unite ale Americii, dar care nu vor veni înainte de 3 luni, pentru că sunt foarte grele și există o întreagă infrastructură pentru a le transfera.

Un anumit tip de tanc Abrams nu va putea fi transferat niciodată, datorită unei decizii a președintelui Obama, pentru că aliajul său exotic și secretul de fabricare nu îl fac relocabil de pe teritoriul SUA. Ucrainenilor li se vor da Abrams din generațiile 1997, 2007 și 2012. După 2012, aliajul este exotic și este un secret de fabricație foarte bine ținut“, a precizat H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI      -      O companie rusă oferă recompense soldaților care reușesc să distrugă tancuri occidentale

Hartmann: Rusia se teme de afganizarea războiului

Analistul de politică externă este de părere că Federația Rusă se teme de un conflict de lungă durată în Ucraina, iar armele occidentale vin mai mult ca o confirmare a Occidentului că acest război poate fi susținut pe o perioadă lungă de timp:

„La 120-140 de tancuri este foarte clar că nu se va schimba în mod decisiv balanța în favoarea Ucrainei, dar se va întâmpla un lucru. Acest lucru va arăta Rusiei că războiul, dacă va fi continuat, va fi de lungă durată. Dacă de ceva se teme Federația Rusă, este de afganizarea războiului. Rusia nu-și poate permite acest lucru, iar dacă nu mai sunt tehnologii pentru a susține economia, oricâte grâne, petrol și gaz ai avea, la un moment dat va trebui să folosești tehnologie pentru a le extrage și prelucra.

Un război de lungă durată va crea imense probleme politice, economice și de izolare internațională Moscovei, iar trimiterea acestor tancuri anunță o înțelegere a faptului că Occidentul este decis să intervină cu arme care să echilibreze câmpul de luptă. Aceste tancuri presupun un risc, pentru că au capacitatea să trimită obuze îmbogățite cu uraniu care, la explozie, radiază un anumit teritoriu. Rușii spun că dacă vor vedea radiere ca urmare a unui obuz trimis de aceste tancuri, vor considera că Rusia este atacată cu o bombă murdară“, a mai spus H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Hartmann analizează „trădarea” Croației și amintește de aderarea la Schengen: „Croația depinde enorm de finanțele Austriei”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel