Data actualizării:
Data publicării:

Tancurile americane Abrams, folosite de armata ucraineană "când va fi momentul"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Armata ucraineană a vorbit despre folosirea tancurilor americane Abrams pe câmpul de luptă. 

Şeful serviciului de presă al Grupului de Forţe "Est" din Ucraina, Ilia Evlaş, a declarat, miercuri seară, că forţele ucrainene vor începe să folosească tancurile Abrams atunci când va fi momentul şi când condiţiile tactice o vor permite. "Deocamdată, nu vom dezvălui exact unde şi când vor interacţiona acestea cu inamicul. Să fie o surpriză pentru ei (ruşi - n.r.)" - a menţionat militarul.

Potrivit lui Evlaş, condiţiile meteorologice dificile şi ploile vor afecta cursul ostilităţilor şi utilizarea noilor tancuri pe front. "Totuşi, aşa cum ne amintim chiar şi de anul trecut, ofensiva şi ostilităţile nu se vor termina aici" - a subliniat Ilia Evlaş. Potrivit acestuia, ostilităţile vor continua oricum, "va trebui doar să se ţină cont de ceaţă sau alte condiţii meteorologice". Evlaş a remarcat că operaţiunea va fi planificată în funcţie de circumstanţe care vor apărea.

Amintim că preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat recent că primele tancuri americane Abrams au sosit în Ucraina şi se pregătesc pentru a întări brigăzile ucrainene. Pentagonul, de asemenea, a confirmat că primul lot, care include 31 de tancuri Abrams, a ajuns în Ucraina, scrie Rador Radio România. 

Noi atacuri în regiunea Herson 

 

Cel puţin un civil a murit şi un altul a fost rănit, miercuri seară, în urma unor atacuri lansate de ruşi asupra oraşului Herson şi a altor zone din regiunea omonimă. Potrivit şefului Administraţiei Militare Regionale Herson, Oleksandr Prokudin, un bărbat de 41 de ani a murit în propria locuinţă, iar un tânăr de 27 de ani a fost rănit. De asemenea, ruşii au aruncat şapte bombe aeriene în apropiere de Mikolaivka, raionul Berislav.

"Informaţiile despre victime şi distrugeri sunt în curs de clarificare" - a transmis Prokudin. Amintim că, joi seară, Prokudin a raportat că oraşul Herson este bombardat masiv de ruşi. Avioane inamice au fost detectate în spaţiul aerian al regiunii.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a remarcat, în mesajul său de seară, că, în ultimele zile, ruşii au început să bombardeze cu brutalitate regiunea Herson. "Artilerie, bombe ghidate. Împotriva caselor, magazinelor şi infrastructurii. Este o teroare conştientă a ocupantului. Condoleanţe tuturor celor care au pierdut rude şi apropiaţi" - a transmis preşedintele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel