Urmărește emisiunea live
Tancuri rusești, BLOCATE în noroi la granița cu Ucraina - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tancuri rusești, BLOCATE în noroi la granița cu Ucraina / Foto: Captură video Twitter
Tancuri rusești, BLOCATE în noroi la granița cu Ucraina / Foto: Captură video Twitter
Mai multe tancuri rusești au rămas blocate în noroi la granița cu Ucraina.

Peste o duzină de tancuri de luptă au rămas blocate în noroi în timpul exercițiilor militare conduse de armata rusă în sudul țării, aproape de granița cu Ucraina, scrie Defence Blog.

Videoclipul, postat joi de Liveuamap, ar fi fost filmat într-un poligon militar de lângă granița cu Ucraina, în regiunea Rostov. Pe filmare apare cel puțin o duzină de tancuri scufundate adând în noroi și un bărbat îmbrăcat în civil care, cu ajutorul unui excavator, încearcă să scoată unul dintre vehiculele de luptă. Aparent, aceasta este una dintre ultimele modificări ale tancului T-72 cu “saci” ERA suplimentari (Explosive Reactive Armour), numit T-72B3.

Modernizarea T-72B la T-72B3 a început în 2010 și a constat în îmbunătățirea puterii de foc a tancului prin instalarea unui nou sistem de control al incendiului; revizuind fiecare dintre aceste tancuri vechi și înlocuindu-le motoarele învechite.

Noua versiune a T-72B3 este echipată cu plăci de blindaj pe fiecare parte în partea din față a carenei și armătură cu cuști de sârmă în partea din spate pentru a crește protecția compartimentului motor împotriva amenințărilor RPG (Rocket-Propelled Grenade). Dezvoltatorii au ținut cont de experiența de luptă din Ucraina, Georgia și Siria.

T-72B3 recondiționat și modernizat este echipat cu un motor mai puternic de 1.130 de cai putere, precum și cu un sistem de armament îmbunătățit. În plus, vehiculul a primit un nou sistem de afișare digitală de țintire, precum și o cameră cu vedere din spate.

CIA ar avea informații că Rusia va ataca Ucraina în 16 februarie

SUA i-ar fi avertizat pe aliaţii din Europa că se tem de un atac rusesc programat pentru miercuri, 16 februarie. Serviciile de informaţii americane ar fi emis un avertisment urgent către aliaţii NATO cu privire la un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei, conform Mediafax. 

Potrivit informaţiilor, atât Serviciul Secret al SUA, CIA, cât şi armata SUA, au informat vineri guvernul federal şi alte state NATO că, pe baza unor noi informaţii, există temeri că atacul ar putea avea loc miercurea viitoare, pe 16 februarie.

Potrivit mai multor diplomaţi şi oficiali militari, Statele Unite au oferit multe detalii despre briefing-urile secrete, notează Der Spiegel. Au fost descrise în mod specific rutele pentru invazia rusă, precum şi unităţile ruse individuale şi sarcinile pe care urmează să şi le asume. 16 februarie a fost stabilită ca fiind data posibilă pentru începerea invaziei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel