Data publicării:

Tânărul român dispărut după inundațiile din Italia, găsit de autorități. MAE confirmă identitatea victimei

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat în cursul zilei de duminică faptul că a fost găsită cea de-a treia persoană dispărută în urmă cu mai bine de trei săptămâni în apele râului Natisone din Italia.

În urma inundațiilor din 31 mai, în regiunea Friuli Venezia Giulia, 3 români au fost luați de apele învolburate are râului Natisone. Două dintre persoanele dispărute au fost găsite la puțin timp după tragicul incident.

MAE a anunțat printr-un comunicat faptul că autoritățile din Italia au fost contactate în regim de urgență de către Consulatului General al României la Trieste în vedea confirmării informației apărute în presa din Italia cu privire la găsirea unui trup neînsuflețit în apele râului Natisone din provincia Udine și confirmarea identității și a cetățeniei persoanei găsite.

La scurt timp după solicitare, autoritățile italiene au comunicat un răspuns către oficiul consular, confirmând faptul că persoana găsită este un cetățean român. Rezultatele în urma anchetei confirmă faptul că este vorba despre cea de-a treia victimă care a dispărut în urma inundațiilor.

Consulatul General al României la Trieste a intrat în contact cu familia tânărului, fiind pregătiți să ofere asistență consulară, sprijin în eliberarea certificatului de deces dar și repatrierea trupului neînsuflețit.

MAE informează cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste (+39040411652, +390404528136, +39040416350), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate ulterior de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

În cazul în care vă confruntați cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, aveți la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Trieste (+393408821688), scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel