Tânărul ciclist elvețian Gino Mader a murit după ce a căzut într-o prăpastie în timpul unei curse
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ciclistul elvețian Gino Mader a decedat la vârsta de 26 de ani după ce a suferit un accident pe etapa a cincea a Turului Elveției.

Ciclistul echipei Bahrain Victorious a fost implicat într-un accident la viteză mare cu americanul Magnus Sheffield, 21 de ani, joi, pe coborârea Pasului Albula și a căzut într-o prăpastie. A fost resuscitat la fața locului înainte de a fi transportat cu elicopterul la spitalul din Chur, dar a murit vineri dimineața, potrivit BBC.

Bahrain Victorious a spus că Mader era “unul dintre starurile echipei noastre”. Etapa de vineri a fost anulată, dar plutonul a parcurs ultimii 20 de km ai traseului în onoarea lui Mader.

Cicliștii, solidari cu mama lui Mader

Mama sa Heidi a primit condoleanțe de la mai mulți cicliști, care purtau însemne negre, mulți dintre ei consolându-se unii pe alții înainte, în timpul și după cursă. “Gino era un sportiv extraordinar, un exemplu de determinare, un membru valoros al echipei noastre și al întregii comunități cicliste”, a spus echipa lui Mader.

Directorul general al echipei, Milan Erzen, a spus: "Nu era doar un ciclist extrem de talentat, ci și o persoană minunată în afara muncii”.

Ultimul deces similar în ciclism a avut loc în 2011

“Bahrain Victorious va concura în onoarea lui, păstrându-i memoria pe fiecare drum pe care îl vom parcurge. Suntem hotărâți să arătăm spiritul și pasiunea pe care Gino le-a manifestat și el va rămâne întotdeauna o parte integrantă a echipei noastre.”

Ultimul deces de profil înalt în circumstanțe similare la nivelul World Tour a fost în 2011, când belgianul Wouter Weylandt s-a accidentat la Turul Italiei după ce a coborât cu mare viteză și a murit curând după aceea din cauza rănilor la cap.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel