Urmărește emisiunea live
Tânărul care a împușcat 19 copii într-o școală din Texas a anunțat crimele pe Facebook
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Tânărul de 18 ani care a împușcat mortal 19 copii dintr-o școală din Texas a anunțat crimele pe Facebook, susține un oficial american, citat de BBC.

Potrivit guvernatorului Abbott, bărbatul înarmat a postat trei mesaje pe rețeaua de socializare Facebook înainte de a trage.

În primul mesaj, publicat cu aproximativ 30 de minute înainte de atacul de la școală, tănărul în vârstă de 18 ani a scris: „O să-mi împușc bunica.”

În a doua postare publicată câteva minute mai târziu, atacatorul a confirmat că a făcut acest lucru.

În cea de-a treia postare, publicată cu aproximativ 15 minute înainte de a începe atacul de la școală, suspectul a anunțat că va trage cu arma în interiorul unității de învățământ.

Atacatorul s-a stins din viață după ce a fost împușcat de polițiști. Acesta și-a început atacul împușcându-și bunica acasă. Apoi a condus până la școala din apropiere, unde a făcut un accident și a intrat în clădire purtând echipament tactic și o pușcă, au explicat autoritățile. În interior, a împușcat mortal 19 elevi și doi profesori. De asemenea, mai mulți copii au fost răniți în timpul atacului.

Președintele SUA, Joe Biden, mesaj: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?

„19 copii au fost uciși la o școală din Texas într-un atac armat. Un nou masacru... O școală elementară, copii frumoși, inocenți, de clasa a doua, a treia, a patra. A pierde un copil este ca și cum ți-ai smulge o bucată din suflet. Ca națiune, trebuie să ne întrebăm: Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce suntem dispuși să trăim cu acest măcel? De ce continuăm să lăsăm asta să se întâmple? Unde, în numele lui Dumnezeu, ne este coloana vertebrală? Este timpul să transformăm durerea în acțiune", a transmis președintele SUA, Joe Biden. 

Carnagiul a avut loc la zece zile după ce zece persoane au fost ucise în Buffalo, New York, într-un cartier predominant de culoare. Autoritățile au acuzat un tânăr de 18 ani care, potrivit acestora, a călătorit sute de kilometri până la Buffalo și a deschis focul cu o pușcă de asalt într-un magazin alimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel