Tânăr trotinetist, accidentat mortal după ce a fost acroșat de o mașină. A fost deschis dosar penal
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
Un tânăr care circula cu trotineta electrică pe un drum public a fost accidentat mortal, după ce a fost acroșat de o mașină care tracta o platformă auto.

Un tânăr care circula cu trotineta electrică, pe un drum județean din Teleorman, a fost acroșat de un autoturism, iar în urma accidentului rutier a murit, informează IPJ Teleorman, citat de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, trotineta electrică nu era semnalizată corespunzător, iar ora târzie la care a avut loc incidentul a făcut imposibilă evitarea evenimentului.

”Din cauze și în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, în timp ce un bărbat de 41 de ani, din municipiul Alexandria, conducea un autoturism pe DJ 504, în localitatea Trivalea-Moșteni, autoturism care tracta o platformă auto, ar fi acroșat un tânăr de 19 ani, din Trivalea-Moșteni, care se deplasa pe o trotinetă electrică, nesemnalizată corespunzător, pe marginea drumului. În urma accidentului rutier a fost înregistrat decesul tânărului”, precizează IPJ Teleorman. Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 23.20.

Ucidere din culpă și conducere fără permis corespunzător

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că șoferul nu avea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte ansamblul de vehicule pe care îl conducea, masa totală maximă autorizată a acestuia depășind 3,5 tone.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană având permis necorespunzător categoriei. 

Ce spune codul rutier

Codul Rutier pentru trotinetele electrice indică vârsta minimă necesară conducerii trotinetei electrice ca fiind cea de 14 ani. De asemenea, trotinetele electrice pot circula numai pe pista de biciclete, iar acolo unde nu există, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Citește și: Cu trotineta pe autostradă, risc major. Titi Aur: Se vede cât de conștient este participantul la trafic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel