Tânăr şi băut, la volan. Care este oraşul cu cei mai mulţi "alcoolişti" în trafic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Peste 20 la sută dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani au condus cel puţin o dată sub influenţa alcoolului, iar doi la sută fac acest lucru în mod frecvent, potrivit unui studiu realizat de Ursus Breweries. Tinerii au recunoscut că, atunci când ies cu maşina în oraş, deşi sunt hotărâţi să nu bea, sub presiunea grupului ajung să consume alcool.

În topul celor care conduc sub influenţa alcoolului se află tinerii din Capitală. Potrivit studiului, aproximativ 35 la sută dintre tinerii bucureşteni au condus cel puţin o dată în stare de ebrietate, iar 3,5 dintre aceştia o fac adesea. De asemenea, 30 la sută dintre tinerii din Buzău au recunoscut că au condus sub influenţa alcoolului.

La polul opus se află tinerii din Braşov, care au spus în proporţie de 96 la sută că nu au condus niciodată în stare de ebrietate. În ceea ce priveşte Timişoara şi Clujul, 22 la sută din tinerii şoferi au spus că au condus sub influenţa alcoolului.

Studiul a fost realizat în perioada 15 octombrie - 20 noiembrie, pe bază de focus grupuri şi anchetă prin chestionar aplicat pe un eşantion de 1001 respondenţi din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel