Tânăr neonazist, condamnat la 8 ani de închisoare. Ce planuri avea acesta
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @BillionPhotos
FOTO: Freepik @BillionPhotos
Un tânăr a fost condamnat pentru infracțiuni de terorism. Unde i-au fost descoperite planurile pe care le avea.

Un tânăr neonazist, în vârstă de 19 ani, care avea în plan un atac sinucigaș împotriva unei sinagogi, a fost condamnat la 8 ani, pentru infracțiuni de terorism, scrie Sky News. Potrivit sursei menționate, Reynolds i-ar fi spus unui prieten internaut ce planuri pentru a-și duce la capăt intenția sinucigașă. ”Vreau să-mi leg mai multe bombe la piept și să mă arunc în aer în interiorul unei sinagogi... Am un plan.”

Mason Reynolds, student în construcții, și care lucra cu jumătate de normă în timpul studiilor, locuia cu părinții, a fost descris ca ducând ”în multe privințe, o existență deloc atipică pentru un tânăr de vârsta sa, ieșit din adolescență”.

Cu toate acestea, Naomi Parson, procurorul de caz, a declarat că Reynolds era un neonazist care credea că rasa albă era ”destinată să domine restul omenirii”.

De asemenea, Parson a subliniat că tânărul ”nu se află aici pentru că are opinii politice, rasiale sau ideologice pe care unii le pot considera dezagreabile sau chiar detestabile. El se află aici nu doar pentru că a avut aceste opinii politice, rasiale și ideologice, ci pentru că a acționat în baza lor”.

Filmări și notițe în telefonul tânărului

La momentul în care Reynolds a fost arestat, poliția a găsit pe telefonul său o notă creată pe 7 mai 2023, intitulată ”Enough Larping” (LASP Live Action Role Playing) - un apel la acțiune care se referea la încheierea ”jocului său de roluri live action”.

Respectiva notă includea o înregistrare video de 13 secunde de la Google Maps care indica exteriorul sinagogii Hove, iar Reynolds avea enumerate adresa acesteia, camerele de supraveghere și ieșirile de incendiu.

Tânărul avea adăugat și ”posibilă sonerie pentru a intra în clădire, o cameră pe partea stângă (intrarea laterală blocată de poartă), iar pe o altă imagine a marcat ”cea mai rapidă și eficientă cale de intrare”, adăugând  ”ar putea fi bună pentru un atac surpriză”.

De asemenea, Reynolds avea și imagini ale unor sinagogi din SUA și Marea Britanie, ca ”exemple a ceea ce ne putem aștepta în interior”, iar sub acestea avea scris: ”Sărbătorile evreiești care au tendința de a avea cei mai mulți oameni în sinagogi sunt Rosh Hashanah, Yom Kippur și Paștele".

În iunie, Reynolds a produs o imagine pe o aplicație video numită CapCut cu cuvintele "Make Jews Afraid Again" (Faceți ca evreii să se teamă din nou).

Citește și: Un bărbat ar fi încercat să incendieze Ambasada Israelului de la București. Bogdan Chirieac: Vorbim despre o tentativă de atac terorist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel