Tânăr, mort la 27 de ani de COVID. Era antivaccinist și fugea de medicii din spital. Familia sa, în stare GRAVĂ
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Tânăr, mort la 27 de ani de COVID. Era antivaccinist și fugea de medicii din spital. Familia sa, în stare GRAVĂ / Foto: Pixabay
Tânăr, mort la 27 de ani de COVID. Era antivaccinist și fugea de medicii din spital. Familia sa, în stare GRAVĂ / Foto: Pixabay
Un tânăr a murit la 27 de ani din cauza COVID-19, după ce s-a luptat să nu fie tratat de medici

Au trecut deja doi ani de când ne luptăm cu această pandemie de COVID, dar unii oameni continuă să nege că virusul există, refuză vaccinarea sau chiar internarea, atunci când se îmbolnăvesc și ajung să moară, când mai aveau toată viața înainte. Este și cazul unui antivaccinist din Italia. A murit la doar 27 de ani, după ce a luptat, în spital, să nu fie tratat. Și-a smuls aparatul pentru respirație asistată, ba chiar s-a ascuns într-o încăpere să nu fie găsit, relatează Mediafax.

A refuzat orice fel de tratament

Tânărul în vârstă de 27 de ani din Terracina, regiunea Lazio, Italia, antivaccinist convins, a murit din cauza unei embolii pulmonare la spital după ce și-a smuls aparatul pentru respirație asistată și a refuzat orice fel de tratament. Pe măsură ce starea sa se înrăutățea, tânărul s-a ascuns într-o încăpere din apropierea spitalului. A fost nevoie chiar și de carabinieri pentru a-l găsi, scrie La Repubblica.

Familia sa, în stare gravă

Istoria se repetă și Covid îi amenință întreaga familie, antivaccinistă și ea. Tatăl său, nevaccinat, în vârstă de 55 de ani, este în stare gravă în spital. Intubat, a fost transferat de urgență la policlinica Umberto I din Roma. Luni după-amiază au fost internați și mama, fratele și iubita celui mort de coronavirus. Ca și victima, nici ei nu s-au vaccinat.

Consilierul pentru sănătate din Lazio, Alessio D'Amato, urmărește cu atenție evoluția situației: „sper că vor ieși din această situație. Este vorba de o întreagă familie care nu a fost vaccinată și care, prin urmare, riscă foarte mult. Vă reamintesc încă o dată: este important să vă vaccinați”.

Un alt bărbat a murit de COVID în prima zi din an, după ce a refuzat internarea în spital

Un bărbat nevaccinat de 38 de ani din Forli a murit în dimineața zilei de 1 ianuarie la Spitalul Bufalini din Cesena, după ce a refuzat internarea în spital și ar fi încercat acasă un tratament propriu împotriva Covid-19. Asta reiese dintr-o primă reconstituire parțială a cazului, raportată tot de Resto del Carino, deși Unitatea Locală de Sănătate din Cesena (AUSL) a confirmat doar lipsa vaccinării. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel