Data publicării:

Tânăr minor, accidentat grav pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa. Salvamontiștii brașoveni au intervenit

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto captură video. Sursa: Facebook / Salvamont Poiana Brașov
Foto captură video. Sursa: Facebook / Salvamont Poiana Brașov
Un grav accident a avut loc în această după-amiază pe muntele Tâmpa din Brașov. 

Salvamontiştii din municipiul Braşov au intervenit, marţi după-amiază, pentru salvarea unui tânăr de 17 ani, care s-a rănit grav la cap după ce a alunecat pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa, scrie Agerpres. 

Conform Serviciului Public Local Salvamont Braşov, tânărul, care nu avea echipament adecvat pentru drumeţie pe munte, s-a rostogolit pe o distanţă de aproximativ 10 metri, între două serpentine, pe un plan înclinat plin de stânci şi bolovani.

Rănit grav în urma accidentului



În urma căderii, el a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conştienţă, cu multiple plăgi escoriate şi tăiate la cap.

"La sosirea salvatorilor montani, persoana în cauză era conştientă, dar incoerentă. După ce a fost imobilizată pe targă, a fost coborâtă la baza muntelui, de unde a fost preluată de un echipaj SAJ Braşov. Deoarece pe perioada transportului saturaţia de oxigen a început să scadă, i-a fost administrat oxigen suplimentar. Menţionăm că turistul făcea parte dintr-un grup mai numeros şi nu dispunea de echipament adecvat unei astfel de drumeţii", a precizat sursa citată. 

Salvamont: 28 de apeluri de urgenţă primite în ultimele 24 de ore

Aproape 30 de apeluri de urgenţă au fost primite de salvamontiştii din ţară în ultimele 24 de ore, în urma intervenţiilor 12 persoane fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital, mai scrie Agerpres. 

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont România, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 28 de apeluri de urgenţă.

Cele mai multe - 16 - au fost pentru Salvamont Cluj, câte 2 - pentru Neamţ şi Buşteni şi câte unu pentru Salvamont Maramureş şi Borşa, Zărneşti, Predeal, Sibiu, Vrancea, Bihor, Suceava şi Buzău.

În cazul acestor intervenţii, 12 persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar un caz a fost predat la IML, informează marţi Salvamont.

S-au mai primit 17 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel